Nytt av året er Halv Birken på søndag og StafettBirken fredag. 

Arrangementene (les mer om hvert arrangement ved å  klikke på teksten)
13. mars   
14. mars
HalvBirken , UngdomsBirken , Barnas Birkebeinerrenn  
19. mars
StafettBirken  
20. mars
Birkebeinerrennet   - fulltegnet
 

Samleside for Birkebeinerrennet 2010

Tar vi med arrangementene rundt rittet og løpet vil 55.000 deltakere stille på startstreken.  Dette sier daglig leder Rune Bergsodden til Lillehammeravisa GD i dag. Arrangementet har blitt "big business" med en omsetning på 70 mill kroner.  I dag er det 14 ansatte som jobber med arrangementene året rundt.  Økningen i omsetning og ansatte har skjedd de siste årene.

Foto: Jørgen Skaug

Norges største kvinnelangrenn åpner altså Birkebeiner Skifestival lørdag formiddag. Da tar kvinnene over Birkebeineren skistadion.  Inga Låmi arrangeres i år for 18. gang og det varsles om stor deltakelse, kanskje mer enn 3500 på startstreken.

Rennet åpnes av Lillehammer ordfører Synnøve Brenden og oppvarmingen ledes som vanlig av Friskis & Svettis. 

HalvBirken har start på Sjusjøen  langrennsarena. Løypa er på 28   km og går via Kroksjøen og Gjestbodsåsen til  Midtfjellet. Fra Midtfjellet følger løypa den ordinære renntraseen ned til mål  på Birkebeineren Skistadionen runde på fjellet før den kommer inn på den  ordinære renntraseen ved Midtfjellet. Målgang er på Birkebeineren Skistadion.  Pr i dag er det påmeldt ca 1000 deltakerer mens arrangøren forteller at det er plass til flere.

StafettBirken er det andre nye arrangementet i år som arrangeres fredag 19. mars.   Mange lag  har meldt seg på til nykommeren og arrangøren håper på 150 lag.  I  tillegg til klasser for kvinner og menn er det også egen miks klasse (2 av  hvert kjønn). Her er det mange muligheter til å utfordre kolleger, naboer,  venner og familie.