- Vi har stor tro på at dette kan bli et populært tiltak. Vi har fått mye omtale og interessen er stor, forteller Martin Fredheim i Fredrikstad kommune, selv halvmaratonløper og en av initiativtakerne bak det nystartede løpet.

Glommaløpet tar mål av seg å bli en stafett åpen for alle som vi stille lag: Bedrifter, lag, skoler, foreninger og vennegjenger. Det er lagt opp til ti etapper, den korteste på 800 meter, den lengste på nær tre kilometer.

Bildet til høyre (trykk på bildet for stor størrelse):
NORGES LENGSTE: Glomma er Norges lengste elv og renner gjennom Sarpsborg og ender i Fredrikstad der den møter havet. Det er på stier langs elven at Glommaløpet skal arrangeres.
 
I tillegg til stafetten vil det også bli et individuelt løp på 10 miles – eller 16 kilometer, med start i Sarpsborg sentrum og målgang i idylliske Gamlebyen i Fredrikstad. Det betyr at deltakerne løper langs Glommas østside på Glommastien i den spesielle tette vegesjonen som på sommerstid kan minne litt om regnskog om en har god fantasi.
 
Det er Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune, Fredrikstad IF og Sarpsborg IL som sammen arrangerer løpet. Inntektene går til Kreftforeningen. 
 
De to ordførerne, Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg og Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad, har allerede utfordret hverandre til løpeduell. Det blir også satt opp busser for å frakte deltakerne fra Fredrikstad til starten i Sarpsborg før løpet og tilbake til startområdet etter løpet, dersom man trenger det.
 
- Vi kommer til å stille med flere lag fra Fredrikstad kommune. Det blir som å løpe hjem, slår Fredrikstads Nygård fast overfor f-b.no. Han mener sikkert løpet går i riktig retning på kartet og har selv lagt seg i hardtrening for å slå rivalen i nord.
 

Forhåndspåmelding fram til mandag 10. juni kl 16:00, men også muligheter med etteranmelding. 

Tekst og foto: Roy Freddy Andersen


ORDFØRERDUELL: Fredrikstads ordfører, Jon-Ivar Nygård med startnummer syv har utfordret Sarpsborg-kollega Sindre Martinsen-Evje. Begge skal løpe Glommaløpet 15. juni fra sarpsborg til Fredrikstad. Foto: Maren Engebretsen, Sarpsborg kommune.
ENDESTASJONEN: Glommaløpet ender opp i den idylliske og svært godt bevarte festningsbyen Gamlebyen i Fredrikstad.


LØYPEKART