Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det å løpe gjør en travel arbeidshverdag lettere å mestre for Magnar Slåtto. (Foto: privat)
Det å løpe gjør en travel arbeidshverdag lettere å mestre for Magnar Slåtto. (Foto: privat)

Det å løpe gjør en travel arbeidshverdag lettere å mestre for Magnar Slåtto. (Foto: privat)

Magnar Slåtto: – Gleden med løping kom for alvor frem da prestasjonsmålene forsvant

Løping som mentalt kosttilskudd

I serien om «løping som mentalt kosttilskudd» skal vi denne gangen møte Magnar Slåtto som har en travel hverdag som leder for Business Support i Kongsberg Satelitte Service AS (KSAT).

– Gleden med løping kom for alvor frem da prestasjonsmålene forsvant. Løping hjelper til med å klarne hodet og tanker samtidig som det gir energi og humør, forteller 49-åringen.
Publisert | Oppdatert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Du må logge inn for å lese denne artikkelen.

Er du ikke medlem?
Få digital tilgang for kun 10 kroner.

Bli medlem her! Allerede medlem? Logg inn her


Når du melder deg inn i Kondis, kan du velge mellom å tegne løpende månedlig medlemskap, medlemskap ut 2024 eller ut 2025. Velger du det siste inkluderer dette også et gavekort fra Löplabbet på 1500 kroner.

Logg inn som Kondismedlem:

Velg hvordan du vil logge inn. Har du fått ditt medlemsnummer kan du logge inn med medlemsnummeret og ditt postnummer: Har du ikke mottatt medlemsnummer enda? Logg inn med din ConnectID-bruker.

Løping som mentalt kosttilskudd

Forskningen har for lenge siden dokumentert de positive, mentale effektene fysisk aktivitet har på vårt humør, overskudd, glede og velvære. Hvilken aktivitet man bedriver er i mange tilfeller underordnet, det viktigste er at man gjør noe.

Mange mennesker løper. Og de aller fleste barn løper hele tiden. Mennesket har løpt siden tidenes morgen. Og som sagt, mange mennesker løper. Blant disse menneskene er det mange ulike målsettinger når det kommer til løpingen. Noen løper for medaljer og heder, penger og priser, ære og berømmelse.

Andre løper av helt andre grunner. Noen av dem skal du få møte i denne serien med intervju. Det disse løperne har felles, er at de er ledere med stort ansvar og travle dager. Det de også har til felles, er at de løper regelmessig. Hvorfor de løper og hva som gjør at de forsetter å løpe, forteller de selv om her.

Intervjua er laga av Alf B. Dahl som er en av Norges beste veteranløpere. Nylig satte han norsk maratonrekord i klasse 65-69 år med sitt 3.00.35-løp i Valencia. Intervjuserien kan også lese på Alf B. Dahls blogg, Livet.