Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I 2022 var Nils Harald Moe med i både fitness-NM og TV2-serien Norges sprekeste. (Foto: privat
I 2022 var Nils Harald Moe med i både fitness-NM og TV2-serien Norges sprekeste. (Foto: privat

I 2022 var Nils Harald Moe med i både fitness-NM og TV2-serien Norges sprekeste. (Foto: privat

Nils Harald Moe jogger, flytter jern – og ser på seg sjøl som en lykkelig pensjonist

Løping som mentalt kosttilskudd

I serien om «løping som mentalt kosttilskudd» skal vi denne gangen møte energiske Nils Harald Moe. 75-åringen som noen vil kjenne fra TV-serien «Norges sprekeste», trener veldig allsidig og er også aktiv på mange andre måter.
Publisert | Oppdatert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Du må logge inn for å lese denne artikkelen.

Er du ikke medlem?
Få digital tilgang for kun 10 kroner.

Bli medlem her! Allerede medlem? Logg inn her


Når du melder deg inn i Kondis, kan du velge mellom å tegne løpende månedlig medlemskap, medlemskap ut 2023 eller ut 2024. Velger du det siste inkluderer dette også et gavekort fra Löplabbet på 1500 kroner.

Logg inn som Kondismedlem:

Har du ikke en ConnectID/Min side-bruker? Logg inn med ditt medlemsnummer og postnummer her:


Løping som mentalt kosttilskudd

Forskningen har for lenge siden dokumentert de positive, mentale effektene fysisk aktivitet har på vårt humør, overskudd, glede og velvære. Hvilken aktivitet man bedriver er i mange tilfeller underordnet, det viktigste er at man gjør noe.

Mange mennesker løper. Og de aller fleste barn løper hele tiden. Mennesket har løpt siden tidenes morgen. Og som sagt, mange mennesker løper. Blant disse menneskene er det mange ulike målsettinger når det kommer til løpingen. Noen løper for medaljer og heder, penger og priser, ære og berømmelse.

Andre løper av helt andre grunner. Noen av dem skal du få møte i denne serien med intervju. Det disse løperne har felles, er at de løper regelmessig. Hvorfor de løper og hva som gjør at de forsetter å løpe, forteller de selv om her.

Intervjua er laga av Alf B. Dahl som er en av Norges beste veteranløpere. Nylig satte han norsk maratonrekord i klasse 65-69 år med sitt 3.00.35-løp i Valencia. Intervjuserien kan også lese på Alf B. Dahls blogg, Livet.