Skikarusellen arrangeres av Sparebanken Sør, og avholdes hver tirsdag fra den første uken i det nye året, til litt ut i mars måned. Man forsøker å variere mellom fellesstart og individuell start, og distansen er mer eller mindre alltid 10 kilometer.
 

Pål Torgersen (34) vant med god tid

Det ble gått fem runder á to kilometer denne gangen, og deltakerne kunne selv velge om de ville gå fristil eller klassisk. Raskest av alle, ble Pål Torgersen, som hadde valgt å gå fristil.
- Jeg gikk ganske jevnt i dag, og følte jeg hadde god flyt hele veien. Det var som vanlig gøy å gå, selv om det var noe tyngre i dag enn tidligere, sa vinneren etter rennet. Han vant på tiden 24:23.
 
At formen er god skyldes nok i stor grad god og variert trening på både rulleski og langrenn, samt at han implementerer styrketrening i opplegget sitt. Han var påpasselig med å nevne at han trives godt i løypene og anlegget på Sandrip, og at preparingen var knall på løpsdagen. 

I oktober vant Torgersen sesongens siste rulleskirenn på Sandrip
 
 
pal-torgersen2.jpg
Pål Torgersen valgte fristil, og ble raskeste skiløper rundt løypa på Sandrip. (Foto: Sverre Larsen)
 

Gjermund Steinsland (29) var best av «klassikerne»

Av alle som valgte klassisk stil tirsdag kveld, var det Gjermund Steinsland som var raskest gjennom den ti kilometer lange løypa. Han brukte 25:04. På spørsmålet om han har savnet ski og konkurranser, svarer han et klart ja, men at det nok er ungdommen som har lidd mest i denne tiden.
 
gjermund-steinsland.jpgGjermund Steinsland var en av de som gikk for klassiske ski tirsdag kveld, og han var den raskeste av disse. (Foto: Sverre Larsen)
 
At løypene var i god stand var det mange som kunne skrive under på, og arrangør Jon Viervang fra Sparebanken Sør var full av lovord om gjengen som kjører løyper.
- Det er blitt fantastisk bra her nå. Gjengen som drifter anlegget her og som kjører løyper gjør en strålende jobb. Det er helt supert, sier Viervang.
 
Arrangøren forteller videre at løypa er åpen for alle kategorier. Både de som trener mye, og de som vil ha en tur i ny og ne. Han forteller at mange av brukerne legger ned nødvendige timer til Vasaloppet i løypene på Sandrip. 

jon-viervang.jpgJon Viervang fra Sparebanken Sør var godt fornøyd med både arrangement og løyper. (Foto: Sverre Larsen)


 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957