Fra å være en svært marginal idrett har ultraløping vokst enormt de siste 15 årene, og stadig flere ønsker å prøve seg på ultraløp. Den største veksten de siste årene har vært på terrengultra, men det er også tegn på at flatløpingen igjen vokser i oppslutning.

Perseløpet - som har flyttet fra Sand ved Jessheim til Hammerås i Eidsvoll - inviterer nå til det første Perseløpet på ultradistanse. Det skjer søndag 4. juli.

Det kan bli en fin anledning til å debutere på ultra (det blir garantert pers dersom du fullfører), samtidig som det kan bli en flott formtest for de som allerede har løpt 50 kilometer.

Løypa på Hammerås er rekordrask, og deltakerne var veldig fornøyd med løypa under det første løpet 13. juni der halvparten av deltakerne perset på 5 km.

Siden runden i Perseløpet er 2,632 km må du løpe 19 runder (minus 8 meter). For maraton, som arrangeres samtidig, er det snakk om 16 runder (pluss 83 meter). Også de som løper 50 kilometer får registrert maratontid underveis. 

At løpet går i en rundløypa gjør det lett å ta til seg næring underveis siden du passerer målområdet for hver 2,5 km. Løypa er målt begge veier, slik at arrangør kan velge gunstigste retning ved vind.

IMG_7772_Bjørn_Saksberg_superarrangør (1280x854).jpgBjørn Saksberg, den unike løpsarrangøren som gjør minst 10 manns jobb alene ved hjelp av teknologi, inviterer nå til ultraløp for første gang. (Foto: Olav Engen)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957