Lørdag 4. juni arrangerer Treungen IL ultraløpet Skuggenatten 12-timars for 3. gang og motbakkeløpet Skuggenatten Opp for 11. gang. Fjorårets løp måtte dessverre avlyses på grunn av Covid19-situasjonen, men i år ser det lovende ut med tanke på å arrangerte løp igjen.

Ultraløpet er et av Norges særeste løp, der man i løpet av 12 timer skal løpe så mange ganger som mulig opp/ned det svabergspregede Skuggenatten i Trungen (456 høydemeter). Første gangen løpet ble arrangert - i 2015 - vant Jørn Hjørungnes (77,4 km og 4 230 hm) og Øyunn Bygstad (51,6 km og 2 820 hm) med henholdsvis 9 og 6 turer opp/ned. Året etter vant Kristoffer Nielsen og Ingunn Bjorå med 9 og 8 turer opp/ned.


Skuggenatten-12-timars-logo.jpg

De beryktede Svåune i Skuggenatten, svaberg med opptil 20% helning.
De beryktede Svåune i Skuggenatten, svaberg med opptil 20% helning. (Arrangørfoto)

Arrangøren har lagt ut informasjon om ultraløpet på si facbookside:

Kor mange gonger klarer du opp og ned Skuggenatten i løpet av 12 timar?

Eit sosialt, utfordrande og triveleg arrangement, der du møter folk heile dagen på veg opp og ned. Alle frå 18 år og opp er velkomne til ei eller fleire runder. Dei beste vil klare 9-10-11 runder! Ei runde er 8,6 km lang, med 456 høgdemeter på dei 4 km opp til toppen før vending nedover att. Denne populære og svært godt merka panoramaløypa har ca 70 % svaberg og resten sti. Sjølvservice, og ditt eige depot nede ved det sosiale start/ målområdet. Flott 12-timars deltakarmedalje, og premiar til både pallen totalt og klassevinnarar. Same dag og i same løype går motbakkeløpet Skuggenatten Opp, som du kan delta i parallelt, som ein del av ei av rundene dine. Kondis Kvalitetsløp. Tidtaking: Racetracker.

Påmelding og resultat (RaceTracker) 
Skuggenatten 12-timars på facebook

NB: To løp samstundes - mulegheit for å delta på begge
Som 12-timarsløpar kan du (inkludert i prisen), dersom du er tøff nok, også delta på motbakkeløpet Skuggenatten Opp, som startar kl. 12.00. Dette blir dermed ein del av ei av rundene dine.

Stian_Øvergaard_Aarvik_NM-vinner.jpg
Stian Øvergaard Aarvik løper inn til seier i Skuggenatten Opp 2018 da det også var innlagt NM motbakkeløp. (Arrangørfoto)

Skuggenatten Opp

Skuggenatten Opp vart fyrste gong arrangert i 2010 og seist i 2019. I denne perioden hadde arrangementet sterk vekst i talet på deltakarar, og har med tida vorte eit kjend motbakkeløp på nasjonalt nivå, med NM i 2015 og 2018.

Tomas Bereket (Tjalve IL), har løyperekorden for menn på 22.18 min, og Heidi Weng (BUL) for damer med tida 26.36 min. Løpet har start på idrettsanlegget ca.1 km sør for sentrum langs Rv 41.

Påmelding og resultat (RaceTracker)
Meir info på nettsida til motbakkeløpet
Facebook

Tidligere reportasjer:

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957