Med over en uke til start kan arrangørene Fredrikstad IF og Sarpsborg IL med glede melde om rekordstor forhåndspåmelding. Så langt er det påmeldt nesten 900 løpere, fordelt på 46 stafettlag, 389 i klasse 10 miles og 20 i klasse 10 miles mosjon.

Dette er en stor økning  i forhold til i fjor, som var løpets første år, hvor 13 stafettlag og 216 løpere fullførte. Informasjon fra bedrifter i området tilsier at det kan forvente opp mot 60 stafettlag. Med over en uke igjen til løpet regner arrangøren også med flere enkeltløpere, kanskje opp mot 500, og da vil grensen for 1000 deltagere på 10 miles distansen krysse med god margin!

Nytt av året er løp for de mindre. Det tilbys en halv mile for de mellom 6 og 10 år og en mile for de mellom 11 og 14 år. Begge disse løpene går i Sarpsborg sentrum, med start og målgang i god tid før hovedløpet.

Løypa er lettløpt med grus som underlag mesteparten av distansen. Starten er som i fjor på Sarpsborg Torg. Derfra går løypa gjennom Kullåsparken og over Sannesundsbroa. Deretter følger løypa Glommastien på østsiden av Glomma mot Gamlebyen i Fredrikstad.

Nytt av året er at innspurten er endret. Endringen gjør at pulblikum vil kunne følge hele innspurten fra vollene i Gamlebyen. Det kan bli riktig så spennende. 

Løpets hjemmeside

Påmelding

Se Kondis-reportasje fra fjorårets utgave av Glommaløpet

Ostfold_Glommalopet_Tom_Sognslien.jpg
Det 16 km (10 miles) lange Glommaløpet ble arrangert for første gang i fjor. Årets løp går 24. mai og har rekordstor forhåndspåmelding. Her fra fjorårets innkomst i Gamlebyen i Fredrikstad. (Foto: Ann-Christin Folmer)