Løpet heter Cursa dels Nassos i Barcelona, og i fjor ble det satt verdensrekord for både kvinner og menn i denne løypa. Berihu Aregawi løp på 12.48, og skal Jakob hamle opp med den tida må nok det aller meste klaffe. Jakobs pers på 5000 m baneløp er så å si identisk – 12.48,45 – men vanligvis går det litt seinere i gateløp enn på bane. 

Nyttårsløpet i Barcelona har både 10 km og 5 km på programmet, og særlig på 5 km satses det på internasjonal deltakelse. Byen og løpet har store forventninger til Jakob Ingebrigtsens deltakelse, og rådmannen for idrett i bystyret i Barcelona uttrykker det slik på løpets heimeside

"Vi vil at Cursa dels Nassos 2022 skal slå rekorder igjen og bli en målestokk, både når det gjelder deltakelsen på 10 km-løpet og nivået på det internasjonale 5 km-løpet. Med deltakelse av nordmannen Jakob Ingebrigtsen åpnes nye forventninger, og i år som tidligere, håper vi å oppleve en historisk utgave. Vi er sikre på at innbyggerne i Barcelona vil avslutte 2022 med en ny internasjonal sportsbegivenhet på toppnivå."

Om verdensrekorden kan bli ei lei nøtt for Jakob, bør europarekorden til Yemaneberhan Crippa på 13.14 være innen rekkevidde – og ikke minst Jakobs egen norske rekord på 13.28, satt på Forus for to og et halvt år siden. Da var Henrik Ingebrigtsen bare 4 sekunder bak, og det blir spennende å se om både han og Filip er i ferd med å nærme seg sitt eget bestenivå.

Før den tid er planen at Jakob Ingebrigtsen skal løpe EM terrengløp som går i Torino i Italia 11. desember. Om Filip og/eller Henrik løper der, er uvisst, men siden de ikke har løpt noen kvalifiseringsløp er nok det mindre sannsynlig. 

Da Jakob Ingebrigtsen virkelig økte farten inn mot mål, klarte ikke en gang storebror Henrik å henge på. (Foto: Geir Eikeskog)
Jakob Ingebrigtsen da han satte norsk rekord på 5 km i 2020, tett fulgt av broder Henrik. (Foto: Geir Eikeskog)