For litt over tre år siden kom Harstadværingen Trond Arne Liavik inn som ny kondisreporter i Nord-Norge. Selv om han bor i Harstad, løp han den gangen for Tromsøklubben Northern Runners - og han har senere skrevet om mange arrangementer fra Lofoten i sør til Tromsø i nord.

Trond_Arne_Liavik_fruktkurv (503x692).jpgNå er han primus motor i Harstad sin egen løpegruppe; "Team 6847- run & ski" (Harstad ligger 68° 47' nord) - en løpegruppe som nå har 544 medlemmer på sin lukkede facebookgruppe - og som arrangerer masse spenennde lokale treninger og løp.

Kondisreporteren og 6847-ildsjelen har nå hatt besøk hjemme i Harstad av vår sjefsløypemåler Vidar Dvergedal, og 7. juli ble han vår nye autoriserte løypemåler og klar for å måle løyper i regionen.

- Jeg tenker på eget initiativ å måle opp 10-kilometer-ruta i forbindelse med Harstadkarusellen. Dette både som ledd i egentrening, skaffe erfaring, samt at traseen da endelig blir kontrollmålt. - I tillegg blir jeg å måle opp Nupen Halvmaraton (VRC) for egen del, sier Trond Arne.

- Jeg har foreløpig ingen offisielle oppdrag, men det kommer nok.  

- Opplæringa var veldig bra, og Vidar er jo en erfaren mann på området, presiserer Harstadværingen.

Noen Aha-opplevelser under opplæringen?

- Jeg ser jo at samspillet mellom kontrollør og arrangør er viktig ved kontrollmålinga slik at man måler opp nøyaktig den traseen som faktisk blir brukt ved arrangementet. Korteste vei blir jo målt opp og da er det viktig å vite om arrangør tenker å sette opp fysiske sperringer ved f eks veikryss - og hvor disse blir plassert. Ellers ser jeg at  kalibrering av måleutstyr er viktig, sier Trond Arne som nå også kan titulere seg "Autorisert løypemåler".

Les mer om kontrollmålte løyper HER

Mars 2017: Bli kjent med vår nye reporter i nord

Run_for_fun_Trond_Arne.jpg
Trond Arne er en moromann med mange morsomme påfunn. Her ei løype han løp i Tromsø for et par år siden. Denne løypa har han ingen planer om å kontrollmåle.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957