Menn senior og veteran løper vanligvis 3 km, mens menn junior og ungdom samt alle kvinneklasser løper 2 km. I Bøkeskogen løpes en runde på 900 m henholdsvis tre og to ganger med litt ekstra ved start og mål slik at distansene blir 2,8 og 1,9 km. Dagen etter løpes det stafett der det er to løpere på hvert lag som løper tre etapper på 900 m hver. 

Løypa går på grus-/turveier, og det skulle dermed fungere fint med både piggsko og lette konkurransesko. 

Siden det ennå er et par dager til påmeldingsfristen går ut, er det vanskelig å si hvem som blir de store favorittene til NM-medaljene. Men Karoline Bjerkeli Grøvdal er påmeldt, og stiller hun, er det neppe noen som kan ta NM-gullet fra henne. 

På herresida er meritterte løpere som Marius Vedvik, Erik Udø Pedersen, Senay Fissehatsion og Zerei Kbrom Mezngi påmeldt, så her kan det virkelig bli kamp om gullet. Erik Udø Pedersen er regjerende mester. 

På ungdoms- og veteransida varierer det veldig hvor mange som er påmeldt i de ulike klassene. Særlig på veteransida for kvinner er det foreløpig tynt. 


Kondis-reportasjer fra NM terrengløp kort løype i fjor

Mesterskapets heimeside

Se også: Terreng-NM i april på distanser fra 1900 meter til 60 kmTurveiene i Bøkeskogen i Larvik innbyr til rask terrengløping. (Foto: arrangøren)