Det aller første vinterløpet i Tøyen Parkrun gikk for to uker siden, da et lett snølag prøvde å kamfluere gress og blader.
Men det var dagens (16.desember) som ble det første ordentlige vinterløpet i Tøyen Parkrun.
-1 og lett snedrev ga ordentlig vinterstemning. På årets mørkeste lørdag var det 33 løpere som var samlet til kondisjonsutfoldelse i Tøyenparken.

Brandebura og Tørstad raskest
Michal Brandebura var i en klasse for seg og vant på 21:01 I kvinneklassen tok Marit Tørstad vant på  tiden 24.33. Det var Brandebura sin første seier i Tøyen Parkrun. Mens Tørstad vant sin tredje seier og er den eneste kvinnen som har vunnet mer enn et løp.

Gode løpsforhold
De fleste løp 1-2 minutter dårligere enn persen. Men forholdene var gode for løping. Det var ikke glatt og en kunne trygt løpe uten brodder uten å skli. Dog fikk en nok antagelig et bedre fraspark med brodder.
Kan en løpe med slik forhold hele vinteren i Oslo skal en ikke klage!

Åge Sørensen løp sitt åttende Parkrun i Tøyenparken mens Marit Tørstad med hund jubilerte med sitt 10. parkrun i Tøyenparken og 11. parukrun totalt. Raskest av alle tre var bikkja.

Tøyen Parkrun kan gjøre deg til en bedre konkurranseløper!
Undertegnede gjorde sitt fjerde Tøyen Parkrun og jeg må bare si at dette er aldeles nydelig løpstilbud som flere bør oppdage.
Her er mine grunner:

1.  Motbakker er noe du blir god på.
    Løypa er krevende med en kort, men bratt bakke som løpes fire ganger.
    Når du til sommeren har løpt TP gjennom hele vinteren, lar du deg ikke knekke av motbakkene i Oslo Maraton f.eks. Dette gjelder både fysisk og psykisk. Løper du en flat løype på sommeren har du ekstra gir når du (i konkurranse) er vant med å løpe motbakke.

2. Disponering av løp
    Tøyen Parkrun med sine nedoverbakker og oppoverbakker er svært krevende å disponere.
    Du får derfor god trening i å disponere kreftene, noe du alltid vil ha god bruk for i løpskonkurranser.

3. Ta ikke løp for alvorlig
    Tøyen Parkrun er uten startnummer og når du løper det mange ganger er det lettere å slappe av på hvor alvorlig det er . Med kafébesøk etter løpet får en med seg det sosiale med løping.
    DET kan alle løpere ha god nytte av.

4. Løpet kan gjøpres unna i løpet av en drøy time
    Bor en i nærheten av T-bane kan en gjøre unna transport til/fra og løping på en drøy time.
    Når dagens økt er unnagjort til kl.11:00 har du hele lørdagen for deg til andre ting.

5. Løpstilbudet er GRATIS og arrangeres av løperne
    Det er slettes ikke det viktigste, men det er ekstra hyggelig at løpet er et lavterskeltilbud og er gratis.
    Dessuten er det løperne sjøl som arrangerer.

Kondis følger Tøyen Parkrun og  har skrevet om Parkrun generelt

14.desember:  Tøyen Parkrun med juleløp 23. desember
2. desember:  Godt strødd da Tøyen Parkrun #15 ikledte seg vinterdrakten
11. november: Tøyen parkrun # 12 under blå himmel og strålende sol.
4. november: Tåke og løv da 68 løp det #11 Tøyen Parkrun
28. oktober:  Tøyen parkrun #10 jubilerte i praktfull soloppgang
13. oktober:  Trolsk stemning under Tøyen Parkrun #8
12. oktober:  Tøyen Parkrun feiret den Internasjonale Parkrun Day med stil
27. september: Tøyen Parkrun betyr 18 % flere løp i Oslo i 2017
2. september: Sol over godt besøkt Tøyen Parkrun #2
30. august: Tøyen Parkrun debuterte med kjempesuksess!
25. august: Lørdag går Norges første Parkrun i Tøyenparken
16. august 2017:  Parkrun endelig i Norge!
18. november 2015: Park Run i Storbritannia – lavterskeltilbud til løpsglade turister
----------------------------
2. oktober 2015: Kampenmila - et venners venners løp (ikke et Parkrun - men et løp i Tøyenparken)