HER kan du følge premieutdelingen fra kl 17:00

Rett-Vest-Endurance-champis.jpg
«Team Rett Vest Endurance» bestående av Eivind Svellingen, Fredrik Berentsen og Fred Husøy Andersen vant tidenes første Oslo Bergen Trail på tiden 157 timer og 34 minutter. (Arrangørfoto)

- En enorm prestasjon i seg selv pga løpets lengde. Desto mer imponerende når man tar i betraktning krevende terreng, delvis lite brukte stier og mye vær. Løperne måtte takle både stekende varme, lyn og torden, vind og kraftig regnvær. Godt lagarbeid, riktige disposisjoner av hvile/matinntak og ikke minst godt fotstell har trolig vært nøkkelfaktorer for at dette laget tok hjem seiren, skriver arrangøren på løpets facebookside.

Se også: Eivind, Fredrik og Fred seiret i Oslo Bergen Trail med vinnertid på 157 timer!
Seiersmarginen ble til slutt på imponerende 16 timer på de fjellvante ultraløperne fra Bergen og Stord - som rakk å sove ut før de neste lagene kom til mål. En svært fortjent hvil etter 505 kilometer og 18 000 høydemeter.
 

Seige menn på andreplass

 
Samuel Fredrikson og Gunnar Næss mål seigmenn.jpg
Seigmenn i mål! (Arrangørfoto)

Andreplassen gikk til Seigmenn med Gunnar Næss og Samuel Fredriksson på laget. På dette laget var også Jesper Fägersten med fra start, men allerede første dagen slet han med kramper og måtte trekke seg - noe som viser hvor uforutsigbart det er i så ekstremt lange løp. Gunnar og Samuel hadde derimot rimelig bra kontroll hele veien, selv om Samuel hadde en hel del problemer med blemmer under føttene underveis. Her snakker vi om løpere som tidligere har hevdet seg på 200-kilometers løp i terrenget.

Fredag litt før kl 14 på ettermiddagen kunne omsider seigmennene løpe i mål ved Meyermarken. Endelig kunne også seigmann Gunnars kone hvile ut, etter en ukes intensiv overvåking på tracker og facebook.Dette er jo hardt også for de som følger med....
 
VIDEO: SEIGMENN REFLEKTERER OVER PALLPLASSEN 🥈
-Man trenger ikke være i så god form!


Wendy ble første kvinne i mål

Wendy-og_Jo-Inge_Fjellstad-mål.jpgHar noen sett er bilde av Wendy der hun ikke smiler? Her ved målgang i Meyermarken. Det er ikke mye kadavere å se her! (Arrangørfoto)

Mixlaget  "Ås Kadavers" med ekteparet Wendy og Jo Inge Fjellstad avanserte mot slutten av OBT til en flott 3. plass, og ble beste mixlag - mens Wendy ble første kvinne til mål i dette ekstreme løpet. Det er vanskelig å vite om man skal kalle ekteparet o-løpere, ultraløpere eller eventyrere. Det siste passer kanskje best. Undertegnede husker også at de seiret i Marka24 for noen år siden - og visste at de var utrolig seige. Men en kjærlighetstur på over 500 kilometer i løpet av en uke er nytt også for dem.
 
En liten kuriositet et at de også besøkte noen stolpeposter langs løypa. Den nye gedigne mosjonsaktiviteten som Stolpejakten har blitt er noe også ekteparet Fjellstad er med på - både som stolpejegere og medarrangører hjemme i Ås. Foreløpig har de registret 1197 stolper i år, men den prestasjonen overgås mange ganger av fullført OBT.

Wendy_stolpejakt_Voss (720x554).jpg
Wendy registrerer en stolpe i Voss. Underveis i OBT scannet de også stolper på Sundvollen og i Bergensområdet. (Foto: Jo Inge Fjellstad)
 

Nattoget holdt ruteplanen

Gro_Siljan_Hjukse_Thomas_Øderud-målgang.jpg
Nattoget på"perrongen" i Bergen. (Arrangørfoto)

Nattoget til Bergen får ofte problemer over fjellet, men "Nattoget" med Gro Siljan Hjukse og Thomas Øderud kom til vestlandets hovedstad i god tid før seneste ankomst. Fredag kveld etter 182 timer i løypa tøffet ultratoget inn på Meyermarken - som fjerde lag totalt - og nest best av mixlagene. 

Gro og Thomas er rutinerte ultraløpere, men dette har selvsagt vært noe helt annet enn sprintultra på +/- 100 kilometer. Etter hver ultraløp bruker Gro å oppsummere på bloggen sin, og heller ikke denne gangen tok det lang tid for rapporten var klar:

Gro_Thomas_etter-målgang.jpg
Sjelden har vel løperne vært mer glad for å komme til Bergen enn etter OBT. (Privat foto)
 

Les Gro Siljan Hjukses fantastiske rapport fra OBT (masse bilder):

Avslutningsvis skriver hun: - Vi undret oss over at de siste 5 km gikk langs grusveien ned fra Ulriken og ikke langs en eller annen sti tråkket opp av en geit for 20 år siden. Men etter 51 mil på 182 timer var vi i Bergen og det var ganske kult! Men det er samtidig litt rart å tenke over at det ikke er tre timer søvn før vi skal ut å løpe igjen. Hva gjør man liksom når man ikke løper til Bergen…


Norconsult på 5. plass

Norconsult-Vegard_Triseth_Harald_Bjerke.jpg
Vegard og Harald i mål. (Arrangørfoto)

Femte lag til mål var "Norconsult" med Harald Bjerke og Vegard Triseth, som ankom Meyermarken lørdag ved 11-tiden etter 194 timer og 48 minutter "på tur". Dette er heller ingen hvemsomhelst i ultrasammenheng. Harald vant bl.a. kulde-24-timersløpet i Måndalen i fjor høst, mens Vegard vant 200-kilometeren i Oslo Trail Challenge.

På denne arrangørvideoen ser vi Harald under en stopp på fjellet: BATTERIENE LADES


She-Unit eneste rene kvinnelag i mål

She-Unit ut fra Voss.jpg
Kvinnelaget "She-Unit" på vei ut fra Voss. (Arrangørfoto)

"She-Unit" med Cecilie Longva Igesund, Henriette Brynthe og Liss Johansen Vallestrand har det meste av løpet vært i tet av  kvinnelagene, og etter at Slemdal Ladies måtte gi seg 165 timer ut i løpet, var de også eneste rene kvinnelag i mål.

Her er det også snakk om svært rutinerte ultraløpere, noe som åpenbart har vært en forutsetning for å fullføre OBT, men likevel imponerende at de kommer med alle tre løperne til mål. Litt før klokken ett lørdag ettermiddag var eventyret over - med 3 timers margin til maksimaltiden på 200 timer.

"She-Unit" intervjues like før målgang, mellom Fløyen og Meyermarken:


She-Unit_målgang.jpg
Så glade blir Cecilie, Henriette og Liss når målet nås! (Arrangørfoto)


Ny triumf for Arne og Erling"

Video fra siste målgang i OBT 2021 (jobber med tilgangen)
Hvis du ikke får opp videoen, trykk HER

Overskriften her var ikke helt korrekt, men det er vel omtrent slik man ville sagt det på sirkus-språket. Med en margin på under to timer kom Arne Nåtedal og Erling Furunes på team "Hardangervidda Manics" til mål. En fantastisk prestasjon også av det siste av lagene som klarte å fullføre dette ekstreme løpet. 

At de hadde gledet seg på forhånd er det ikke tvil om, de hadde startnummer 1, og i tillegg tror vi ingen gjorde grundigere forberedelser og research på forhånd enn det  Arne gjorde. 

Arne og Erling er gutta som fikk løpsleder Mona Kjelsberg til å felle noen tårer ved målgang på Oslo Trail Challenge 200 i fjor, da de som siste fullførende løpere krysset målstreken etter å ha bommet henholdsvis 2 og 3 ganger tidligere. Nå gjentok de bedriften i en tre ganger så tøff utfordring!

I målintervjuet ovenfor gir de uttrykk for at det tross alt hadde gått greit hele veien.
- Bortsett fra såre føtter og kokko i hodet, sa Arne til intervjueren.

- Nå er jeg utrolig glad, sa løpleder Mona Kjeldsberg, som uttrykte lettelse for at det hele hadde gått så bra.
- 7 lag i mål er litt mindre enn det vi hadde forventet, men det var krevende forhold, sa hun.

Hardangervidda Maniacs Arne-og-erling på Vatnahalsen.jpgArne og Erling på Vatnahalsen... slitne og med farlig liten klaring på makstiden, men med innbitt vilje på at dette skulle de klare. (ArrangørfotoAlle resultater og splittider på RaceTracker 

Løpets facebookside med mange videoer
Oslo Bergen Trail nettside
Løpets Instagramkonto
 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957