I følge svensk presse var Emil Lindgren både "besviken och forbannad" etter at han ikke ble tatt ut til OL i London. Grenserittet var tenkt som siste oppkjøringen foran rundbanerittet i OL neste helg. Nå blir Grenserittet istedenfor oppkjøring til CykelVasab, og det er ikke helt det samme. 

Emil Lindgren er i storform og drømmer om å vinne også i hovedrittet fra Strømstad til Halden i morgen. Han har vunnet tre ganger tidligere, så det blir ingen stor overraskelse om han også vinner i morgen

Svenskene Emil Lindgren og Matthias Wengelin fulgte hverandre som to skygger på de siste rundene, og det måtte målfoto til for å se hvem som vant. De to klarte tidlig å rykke i fra det store feltet av eliteryttere fra fire land, Det ble syklet ti runder i den kuperte løypa i Fredriksten Festning.

De ti beste ble :
1.   Emil Lindgren, Sverige
2.   Matthias Wengelin, Sverige
3.   Klaus Nielsen, Danmark
4.   Magnus Darvell, Sverige
5.   Benjamin Justesen, Danmark
6.   Jo Nordskar, Norge
7.   Eirik Sverdrup Augdal, Norge
8.   Ole Hem, Norge
9.   Casper Saltoft, Danmark
10. Lars Bleckur, Sverige

Les også de øvrige reportasjene:
Over 6500 fullførte Grenserittet
Grenserittet - folkefesten
Ungdommelig start på Grenserittet
Halvparten så langt - dobbelt så moro?
260 barn med stor sykkelglede

Reportasjer på kondis.no tidligere årEirik Sverdrup Augdal og Karl Henrik Nordbakken tidlig ut i starten. (Foto: Rolf Bøhn)


Allerede her, etter en runde, har de to svenskene Emil Lindgren og Matthias Wengelin fåt et lite forsprang. (Foto: Rolf Bøhn)


Emil Lindgren svever fint over hoppet. (Foto: Rolf Bøhn)


19-årige Sondre Kristiansen er sønn av den tidligere løperdronningen Ingrid Kristiansen. Han satser stort på sykling kommende sesong. Både mamma Ingrid og pappa Arve fulgte sønnen fra sidelinja i Halden. (Foto: Bjørn Johannessen)


Her de tre beste norske rytterne, Eirik Sverdrup Augdal,  Ole Hem og Jo Nordskar med svenske Lars Bleckur litt bak. (Foto: Rolf Bøhn)


Johnni Junker fra København i et luftig svev. (Foto: Bjørn Johannessen)


Lindgren og Wengelin som fortsatt følger hverandre tett. (Foto: Kjell Vigestad)


Ganske idyllisk på Fredriksten Festning.  (Foto: Bjørn Johannessen)


Jo Nordskar er fullt konsentrert i løypa. Han ble best nordmann.  (Foto: Rolf Bøhn)


17-årige Eirik Sverdrup Augdal vant NM i rundbane for junior i år og kjører derfor i rødt-hvitt-blått det kommende året. Han viste talentet sitt i kveldens ritt og kom på 8. plass og ble nest best av de norske. (Foto: Kjell Vigestad)


Lindgren og Wengelin over målstreken. Som en ser er det ikke lett å se hvem som først bryter den orange streken. (Foto: Rolf Bøhn)


De tre beste Matthias Wengelin, Emil Lindgren og Klaus Nielsen. (Foto: Rolf Bøhn)


Vinneren Emil Lindgren intervjues etter å ha mottatt sin premie og forteller om hvor sint han ble da han ikke fikk delta i OL.  (Foto: Rolf Bøhn)