Løpet søndag

Etter CP1 lå Øyunn på 2. plass i kvinneklassen. Konkurranseinstinktet slo inn, og hun ble for ivrig. Hvile ble nedprioritert for å holde de andre jentene unna, men det skulle vise seg at hadde kostet for mye. Søndag morgen fikk vi nyheten om at Øyunn var tatt ut av løpet, fordi hun var kald og dehydrert. The Legend Trail sluttet etter 120 km for Øyunn, og natten måtte tilbringes på sykestua inntullet i varmetepper. Øyunn er nå i fin form igjen. 

Leif holdt det gående gjennom hele søndagen, men det skulle bli dramatisk også for han. Leif fikk servert suppe midt på dagen, og det som skulle gi ham næring, ga han i stedet matforgiftning. Han spydde i 7 timer, og tok ikke til seg noe næring. Dette kostet både krefter, tid og plasseringer. Mandag morgen, etter 61 timer og 250 km kom han i mål, drevet av vann, og viljestyrke. 

 

Løpet lørdag:

Leif hadde en fin tur hele lørdag. Lørdag kveld hadde han lagt bak seg 146 km. Leif ligger blant topp 10, og akkurat nå er han på en 7.plass. - Jeg er veldig spent på om åpningstempoet mitt er litt for raskt for meg, men det vil tiden vise, sier Leif. Så langt har han ikke hatt noen problemer, og beina og kroppen er fortsatt fine. Han sov noen timer på CP3 i natt, og er nå i gang igjen. 

For Øyunn ble veien mot CP1 ganske krevende. Det var 2-3 meter sikt, snø og kulde og noen feilnavigeringer som gjorde dette tøft. Øyunn sov heller ikke på CP1 eller CP2 og bestemte seg for å fortsette til CP3. Lørdag lå Øyunn på 2. plass i kvinneklassen. Oppholdet på CP2 ble lenger enn planlagt, fordi en av de hun løp sammen med hadde møtt veggen. På en mellomstasjon før CP3 ble Øyunn tatt ut av løpet av arrangøren. Kondis kommer tilbake med mer. 

 

Før avreise til Belgia snakket Kondis med Øyunn for å høre hvilke tanker hun hadde om løpet:
 

Oyunn.jpg
Øyunn Bygstad fra Skuggenatten 12-timers i 2015. Foto: Foto:Hülya van der Verwe.

«Jeg har overhodet ikke de fysiske forutsetningene for å løpe i et brukbart løpetempo i 250 km i vått og snøsørket terreng. Jeg mener, og håper, at det er løpegleden og viljen som vil avgjøre om jeg fullfører, og ikke min fettprosent eller mangel på langintervaller på Bislett. Strategien under løpet er å løpe uten pulsklokke, lytte til kroppen, spise brødskive med pølse og drikke melk (gels, bars, salttabletter og RingerAcetat forblir ukjøpt i Arendal). Jeg håper det funker, forteller Øyunn.
 

Leif Abrahamsen er en rutinert utøver på lange løp, og med det 480 km lange The Spine fortsatt ferskt i beina, ser han på denne utfordringen med ro og glede. Leif forteller at strategien er å starte rolig, og så satse på å plukke deltagerne mot slutten. «Det har sluttet å snø, og det er et par varmegrader. Jeg gleder meg til å være i gang", forteller Leif fra Belgia.