50 valgte å delta i jaktstarten og løpe på tid, mens 15 stilte i trimklassen uten tidtaking. Det var en klar oppgang fra jubileumsløpet i fjor da 34 deltok. 

- Det er interessant å registrere at andelen kvinner har økt og likeledes at andelen førstegangsdeltakere var overraskende stor. Det lover godt for framtida, forteller Bjørn Anthun i arrangørstaben til Kondis. 

Men i et så tradisjonsrikt løp var det sjølsagt også med noen gjengangere. Harry G. Frisnes som er født i 1937, fullførte Nyttårsløpet for 47. gang. Det står det respekt av! 

Start- og målområdet var til årets løp flytta til stadionbygget på Øya, noe som gjorde at løypa ble forlenga fra 9,1 til 10,8 km. Det var oppholdsvær ved start, men løperne ble møtt av noen regnbyger etter hvert. Mildværet dagene i forvegen hadde gjort at det meste av snø og is hadde smelta, så slik sett var forholdene greie. 

Først i mål i jaktstarten var Inge Steinar Skuseth. Beste løpstid hadde 16 år gamle Vegard Warnes som brukte 42.52. Vilde Eid var raskest av damene med 45.42. 

Hopp_og_toey.jpgMed litt hopp og tøy gjør denne trioen seg klar til start. (Foto: Bjørn Anthun)

Res_kvinner.jpg

Res_menn1.jpgRes_menn2.jpg

Alle resultat

Matprat.jpgEtter målgang var det tid til både prat og litt mat. (Foto: Bjørn Anthun)