Koronaen kom, Tiomila ble avlyst, Jukola ble avlyst – bare sorg og elendighet! 

Men ikke nå lenger. For nå kommer den endelig fram i offentlighetens lys –en pilot for en seriøs prestisjedyst blant Osloområdets absolutte toppklubber i gubbekohorten; ORPSB eller Oslo Rundt På Stive Bein -etter å ha blitt konseptualisert i det skjulte på internettets mørkere sider av en gjeng med fingerspitzgefühl for hva som krevende veteraner egentlig vil ha: En stafett fra Oslo i sør til Oslo i vest - gjennom Østmarka, Gjelleråsen, Lillomarka og Nordmarka der bare det göttaste av det göttaste på terreng- og kartfrontsiden er valgt ut! For anledningen blir det en stafett i forkledning, mest en lagkonkurranse, med jaktstart på siste sträckan, 15 og 16 mai 2020! Dette blir stas, dette blir gøy, og for noen - småtøft! Forhåpentligvis kan det bli en ekte stafett i 2021.

Graver vi oss lengre ned i innbydelsen oppdager vi at de tenker å starte fredag kveld sør i Østmarka ved Sandbakken for så å rekke en natt-etappe til nord i Østmarka før de gamle går til sengs. På lille 17.mai fortsetter det med etapper i Gjelleråsmarka (mellom), Lillomarka (lang), Maridalen («pojksträcka»), Nordmarka opp til Tryvann (Uphill, lang og tung) og avslutningsvis en downhill, jaktstart mellom med mål er ved Bogstadvannet.

Blant tvilsomme under-cover arrangører og løpere i moden alder fra Oppsal IF, Østmarka OL, Lillomarka OL, Nydalens SK, Fossum IF og Tyrving IL, finnes det også personer tett på NOFs styre. Alt er derfor på stell med smittevernhensyn, noen annet hadde vært utenkelig for vedkommende, som også har krevet Antibac som løperdrikke på minst to etapper. Samme person, med en forhistorie fra kultur-Norge, kommer også til å agere programleder for flertallet av de utallige strømmingssendingene på døgnfluen Facebook som skal holde løpere og arrangører oppdatert om sportslig utvikling underveis. Ikke bare NOF har klart å snuse opp arrangement, også gravende grevlinger fra NRK har fått nyss om det. Ifølge velinformerte kilder på Marienlyst funderes det på et innslag rett etter et innslag med to-tre sannsynlige scoringer av Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund i det største oppgjøret i tysk fotball. Derbyet mot Schalke 04.

Kilde: Pressemelding