I Manchester World Indoor Tour løp Amalie Sæten 3000 meter på en tid som går inn blant de beste i Norge innendørs gjennom tidene, 9:11,91. Foran henne på denne statistikken er nå Karoline Bjerkeli Grøvdal, Ingrid Kristiansen og Grete Waitz, som alle har tider godt under 9-tallet.

Amalie Sæten ble i løpet i begynnelsen liggende midt mellom den fremste og bakerste gruppen, sammen med en annen løper. Etter hvert ble hun tatt igjen av den bakre gruppen. Hun kunne ikke gjøre noe med de beste i feltet, som ble vunnet av britiske Jenny Nesbitt på 9:03.

Resultater_3000m.jpg
Resultatliste kvinner 3000 meter.

Ny verdensbeste på 600 meter

På 600 meter ble det satt en ny bestetid i verden av britiske Keely Hodginson. Løpet var kun hennes kamp mot klokken, men i begynnelsen av løpet hadde den britisk jenta drahjelp av en hare.

600 meter er ikke en offisiell øvelse i statistikkene og bestetidene blir ikke kalt verdensrekorder. Men det var altså verdens beste 600 meter innendørs som Keely Hodginson presterte i Manchester.

Keely Hodginson er regjerende europamester på 800 meter. På samme distanse tok hun en sølvmedalje i fjorårets VM.

Keely Hodgkinson_intervju_2.jpgSeiersintervjuet for Keely Hodginson, nå har hun verdens beste tid på 600 meter innendørs. (skjermprint fra sendingen fra Manchester World Indoor Tour 2023)

Resultater_600m.jpg

Resultatliste 600 meter

Les også fra samme stevne:

Ole Jakob Solbu med sterk 800 meter i Manchester