Vårens store mål for Yngvild er Zegama-Aizkorri Marathon som arrangeres nord i Spania 2. juni i år..

25 K i Innsbruck Alpine var egentlig bare en del av opptrappingen mot Zegama, og hun er nå godt fornøyd med hvordan kroppen fugerer. 

– Jeg er svært godt fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre løpet slik jeg hadde planlagt. Det er selvfølgelig moro å vinne også, men dette er bare en del av opptrappingen mot det store målet; Zegama-Aizkorri Marathon, sier Yngvild på telefon fra Innsbruck.

Her har hun tenkt å være fram til onsdag, før hun reiser videre til Santa Cruz i Palma. Her skal hun løpe halvmaraton i Transspania Marathon. Deretter reiser hun hjem til Tromsø for å lade opp mot Zegama-Aizkorri.

Oppsøker høydemeter uten snø

– Jeg håper det er mindre snø i fjellene når jeg kommer hjem, ler Yngvild, som innrømmer at hun er nødt til å reise til sydligere strøk på denne tida om hun skal få trene høydemeter i terrenget.

– Det er snø i fjellene i Nord-Norge langt utover våren, og jeg må da løpe langs veiene i lavlandet. Jeg må derfor reise sørover om jeg skal få terrengtrening, sier hun. 

Fem distanser i Innspruck Alpine

Innspruck Alpine arrangeres med fem distanser; K15, K25, K42, K65 og K85. Distansene har fra 400 til 3400 høydemeter, med 1000 høydemeter på K25. I Zegama stiller Yngvild til start på marathondistansen. Her er det 5.472 høydemeter i terrenget som venter henne. 

LES OGSÅ: Hallvard Schjølberg vant K85 i Innsbruck Alpine