Ottestadstien Rundt fotol¢p (21).jpg

Årets program inneholder ikke barneløp, men de to øvrige distansene, Ottestad rundt og Espern-joggen har samme traséer som tidligere. Løperne må melde seg på i puljer etter antatt løpstid for å minimere antall passereringer ute i løypene. Det er også satt et maks. deltagerantall på begge løpene til sammen på 200.

Mot fullbooket løpsfestival

Tirsdag kveld var det allerde 142 påmeldte totalt og hele 110 på hovedløpet på 15,9 km, så arrangementet vil nok temmelig sikkert bli fulltegnet før søndag. I fjor deltok næreme 300, barneløpet inkludert. 

Trygt arrangement

Det vil ikke være drikkestasjoner underveis i løpet og ikke egen premieutdeling i etterkant av løpet. Premier vil således deles ut ved målgang. Videre bes deltagere i Espern-joggen om å ankomme arenaen ved Ottestadhakken tidligst en time før start, og deltagere i Ottestad rundt oppfordres til å forlate arena innen en halvtime etter målgang. For øvrig henstilles alle deltakere om å følger normale smittevernregler med god håndhygiene,  en meters avstand og holde seg hjemme ved luftveissymptomer for at det skal ble et trygt arrangement. 

Formsterk hjemmefavoritt

I fjor vant Mille Eide Nyhus fra Hamar IL og Vegard Ølstad Dalberg fra FIK Ren-Eng høstklassikeren Ottstadstien Rundt med klar margin. I år stiller igjen Sigurd Ruud Skjeseth, IK Tjalve opp på hjemmebane og er den opplagte favoritten med Petter Johansen, Lillehammer IF som en outsider. I kvinneklassen er Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF påmeldt, og vi tipper også at Karen Marie Håkonsen fra Kjellmyra vil bite bra i fra seg i feltet etter sin sterke marartondebut på Kongsvinger i august. 
 

Ottestadstien_Rundt (4).jpgVegard Dalberg Ølstad var  i fjor 22 sekunder bak Sigurd Ruud Skjeseths løyperekord fra 2018 på 55:16. (Foto: Stein Arne Negård)

Virtuelt prøveløp

Kondis' Stein Arne Negård tok med seg kamera og prøveløp Ottestad rundt en uke før løpet. I bildekarusellen over kan du bli med på et "virtuelt prøveløp" og forberde deg på hva som venter deg i det i det vakre kulturlandskapet i Stange vestbygd. 

Pr. tirsdag kveld melder yr.no om svak vind og opp mot 10 varmergrader midt på dagen søndag, så det bør tørke opp igjen etter tirdagens snøfall hvis det blir opphold som meldt de to siste dagene før løpsdagen 

Ottestad IL's nettsider 
Løypekart på ut.no 
Ottestad løpsfestival på Facebook
Samleside for Ottestad løpsfestival
PÅMELDING OG DELTAKERLISTE

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957