Pressemelding 15.06:

Kynna Triatlon utsatt!

På grunn av manglende påmeldinger fire dager før fristen har arrangøren bestemt å utsette arrangementet til høsten.  Nærmere bestemt til 18.09. Vi vil satse på bedre markedsføring og rekruttering inn mot arrangementet. Vi beklager dersom dette skaper krøll i planene for noen, men er rimelig sikre på å ha tatt en riktig beslutning.

På vegne av klubbene
Asgeir Rustad


​Det spesielle med nyheten Kynna Triatlon er at svømmingen er byttet ut med padling.  Arrangementet tar utgangspunkt i Kynndalens kvaliteter, og de tre foreningene i Våler/Solør inviterer til 5 km padling på Kynna, 14 km sykling på asfalt/grusveg og 5 km løp (kortere variant for turklassen) på variert underlag, men mest skogssti. 

Kynnbrua-Paviljongen.jpg
Paviljongen ved Kynnbrua er sentrum for begivenheten.  (Foto: opplevkynna.no)

Kynnbrua i sentrum
Start, vekslinger og innkomst er på festplassen på Kynnabrua langs Fv 2094. Det er påbudt med redningsvest på padleetappen. Start konkurranseklasse klokka 11.00 Turklassen kan starte etter dette. Det er kun to konkurranseklasser, menn og kvinner, men alle som ønsker å delta på tid kan melde seg på i konkurranseklassen.

Kajakk-/kanoleie
Startkontingenten ved forhåndspåmelding innen 15.06 er 180 kr pr person, deretter 250 kr ved påmelding fram til start. Leie av brikke til tidtakingen kr 50. Det vil være mulig å leie kajakk og kano på stedet. For kajakkleie kontakt Tor Cristian Røed i Vaaler IF torchristianroed@gmail.com 99468533. Kanoleie: lrundberget@gmail.com 950 63 634 / 918 08 538

Tida blir registrert med EQ-timing. Påmelding

Løypebeskrivelse:
Sykkelveger.jpg
(Foto: opplevkynna.no)

Padling:
Første etappe går på Kynna nordover til nordenden av Silksjøen, her skal bøyen rundes fra venstre mot høyre.  Deretter padles det samme veg tilbake til Kynnbrua.  Det gjelder venstreregel i padledelen av løpet. Hold alltid til venstre for møtende båter og eventuelle bøyer.
Sykling:
Ved ankomst Kynnbrua bringes kajakken opp på land og legges på tilvist plass. Det er ikke lov å sykle inne på festplassen, og sykkel må trilles til en har passert porten og er ute på fylkesvegen. Det sykles østover fylkesvegen i 6 km, til høyre etter Bølsjøen, rundt Søndre Bølsjø og tilbake til søndre Bølla på ulike skogsbilveger, Nordover langs Kynna og ut på fylkesvegen hvor det svinges til venstre, ca 500 meter langs fylkesvegen før en er tilbake på Festplassen. Ingen av vegene er stengt for trafikk, og deltagerne skal følge trafikkreglene.
Løping:
Sykkelen trilles tilbake på anvist plass og det løpes ca 5 km i traseen til den korte løypa i Risberget rundt. Innkomst er inne på Festplassen.  Her er det også mulig å få kjøpe mat i kiosken. Det er enkle skiftefasiliteter på Kynna, og vi anbefaler et bad i elva! All parkering skal skje på plassen nord for fylkesvegen.

Risberget Rundt-start.jpg
Fra starten på terrengetløpet Risberget Rundt som går den andre lørdagen i juli - ofte i skikkelig i sommervarme som her i 2019. (Foto: Trond Nordbak Øsmundset)


For mer info:
Per Ivar Antonsen i Solør Cykleklubb,  perivar63@outlook.com tlf 91127800
Bjørg Risberg i Risberget Idrettslag, Bjrisber@online.no  tlf 99691238
eller Asgeir Rustad i Vaaler IF padling, asgeirus@gmail.com tlf 95052270

Mer om Kynndalens kvaliteter her på opplevkynna.no
Kynna-triatlon arrangørlogoer.png
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957