Riktignok påstår Odfjell at han har brukt steroidene på grunn av giktproblemer. Men dersom gikt var grunnen, så hadde det vel ikke vært for mye forlangt at han skjønte at han ikke burde stille opp i idrettskonkurranser samtidig.

I 2002 frarøvet bergenseren Petter Antonsen gullskoen. Året før kom Åge Odfjell på andreplass i kåringen, bare marginalt bak Terje Næss. I 2000 ble han rangert som landets tredje beste veteranløper med 2.37.48 på maraton, 54 år gammel. Men den bemerkelsesverdige framgangen kom altså som en følge av dopingbruk.

Ifølge Bergens-avisene har politiet beslaglagt både nadrolon og testosteron heime hos Odfjell.

Han forteller til Bergens Tidende at han også hele tida har visst at Nils Engevik dopet seg. Det er helt nye toner. Da Engevik testet positivt i 2002 bedyret Odfjell at han ikke ante noe som helst.

Engeviks klubbkamerat i Norna Salhus, Ørjan Lunde, som den gangen offentlig gikk ut og sa at han ikke trodde på historien om at Engevik bare hadde tatt en eneste sprøyte, får nå endelig bekreftet at han hadde rett da han påstod at det i miljøet rundt Odfjell ble drevet med systematisk dopingbruk. Til Bergens Tidende i dag sier Lunde:

- Den nye avsløringen kommer derfor ikke som noen bombe på meg. Folk trodde det jeg sa var tatt ut av en annen verden. Jeg er veldig glad for at utøvere nå står frem og bekrefter det jeg hevdet.

Så systematisk var dopingbruken at Åge Odfjell noterte i treningsdagbøkene når Nils Engevik inntok steroider. Disse treningsdagbøkene har politiet nå beslaglagt.


Les mer om dopingsaken i Bergens Tidende:

Fant dopingdagbok

- Engevik kjøpte dopet

- Kom ikke som en bombe

- Høres helt vilt ut

Engevik brøt sammen


Bergensavisens reportasje om saken:

- Engevik skaffet dop


Les også i Dagbladet:

Påstander om dop og drapstrusler i friidrett

Treneren løslatt i går kveld


NRK Hordaland dekker også saken:

- Flere kan ha dopet seg

Slag i ansiktet