Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Løp

Intervaller i motbakke bør inngå i de fleste treningsplaner for løping. (Illustrasjon: Tom-Arild Hansen)

Bedre løpeform med motbakkeintervaller

Motbakkeintervaller er en uvurderlig del av en løpers treningsregime. De tilbyr en rekke fordeler som forbedret utholdenhet, økt styrke og bedre løpsteknikk. Her får du en guide til hvordan du kan utføre tre typer av motbakkeintervaller. Lange, medium og korte.
Våren kommer! Snart ligger bar asfalt og snøfrie grusveier klare for løpeskoene våre. (Illustrasjon: Tom-Arild Hansen)

Gjør deg klar for "løpetiden" med disse 6 tipsene

Vi går nå inn i en tid hvor det børstes støv av utallige par joggesko. Det er snø- og isfrie veier mange steder, og flere har luftet skoene allerede. Noen har nok holdt det gående gjennom hele vinteren også. Men, den store joggebølgen kommer rullende nå, og da må vi unngå å ikke bli revet hodeløst med på ferden.
Stryd Duo har kommet, og skal gi enda bedre målinger enn sin forgjenger. (Foto: Stryd)

Stryd Duo - enda bedre wattmåling

Stryd Duo representerer det nyeste innen teknologi for måling av løpeeffektivitet, og tilbyr løpere en unik mulighet til å analysere løpeprestasjonen sin med uovertruffen nøyaktighet. Denne lille, men kraftige enheten festes enkelt til løpeskoen og måler den faktiske energien utøveren bruker under løpet, i watt, i sanntid.
Løping i programmet Zwift kan gjøre tredemølleopplevelsen mange hakk artigere. (Skjermdump fra zwift.com)

Løpetrening med Zwift - Hva, hvordan og hvorfor?

Zwift har revolusjonert måten løpere og syklister trener på. Plattformen gir deg muligheten til å delta i virtuelle ritt og konkurranser, trene med andre fra hele verden og tilpasse treningsøktene dine. Men hva er egentlig Zwift, og hvorfor bør du vurdere å bruke det? I denne artikkelen vil vi gå gjennom alt du trenger å vite for å komme i gang med Zwift.
Et av høydepunktene i Atle Karlsen Mortvedt sin trenerkarriere så langt var da Andreas Halvorsen i sommer tok to sølvmedaljer i U18-EM i Jerusalem. I dette intervjuet deler han sin treningsfilosofi. (Foto: privat)

Unngå «voksenøkter» i ung alder

Skader satte en stopper for Atle Karlsen Mortvedt sin drøm om deltakelse i OL i 1996. I dag er den tidligere mellomdistanseløperen isteden trener for en gruppe yngre, lovende utøvere. Harde, anaerobe økter bør unngås i ung alder, mener han. Dessuten er trivselen i gruppa vel så viktig som hvor gode utøverne blir.
Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken tredemølle man skal kjøpe. Her er noen ting du kan tenke på når du skal ut på handling. (Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Kjøpe tredemølle? Gjør skikkelig research!

Man kan være uenig om mye, men at det går mot tider med noe mindre gjestmilde løpeforhold utendørs - det er ganske sikkert. Slikt gjør at mange vil løpe innendørs, og da må man gjerne ty til en tredemølle. Men hva skal du se etter, dersom du er på jakt etter et godt kjøp?
Therese Nordbø (til høgre) kunne glede seg over andreplass i Swiss Alps 100 etter å ha slått Corine Kageter med 1 sekund i spurten. (Foto: arrangøren)

Lystbetont trening gav Therese Nordbø 2. plass i Swiss Alps 100 km

Therese Nordbø spelte handball i elitedivisjon i mange år. Etter at ho la opp, byrja ho å springe, og sist helg sprang ho inn til andreplass på 100 kilometeren i fjelløpet Swiss Alps. 33-åringen frå Tau er sin eigen trenar og spring når ho har lyst. Og det har ho ganske ofte.
Det er fem år siden Rebecca Hilland kanskje var i sitt livs form som her opp Fløyen i Bergen (2017), men hun holder fortsatt imponerende nivå. (Foto: Arne Dag Myking)

Rebecca Louise Hilland er en svært god mosjonist

Rebecca Louise Hilland har begynt å kalle seg en ivrig mosjonist, men løper fortsatt på et høyt nivå. I sommer løp den ganske så raske mosjonisten inn til løyperekord på 10-kilometeren under Jølster maraton.
Amanda Marie Grefstad Frøynes (151) angrer ikke på valget om å bli 800-meterløper. Her ligger hun i rygg på Sara Busic, IL Skjalg på Bislett under Boysen Memorial i fjor. (Foto: Samuel Hafsahl)

Fra mangekamp til 800 m

For to år siden tok mangekjemper Amanda Marie Grefstad Frøynes et valg: Hun ble 800-meterløper. Det er et valg hun ikke har angret på. Drømmen er nå å komme til EM.