Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kosthold og Helse

Blodsukkermåling: Det er flere ting å passe når en skal trene dersom en har diabetes. (Foto: iStockphoto)

Trening og kosthold for utøvere med diabetes

Trening er allment kjent som noe helsefremmende, også for personer med diabetes. Samtidig møter denne gruppen utfordringer som kan gjøre det vanskelig å drive med idrett på mosjonist- og toppidrettsnivå. Kan et lavkarbo-kosthold være løsningen?
Vann er det smarteste valget for tennene. (Foto: iStockphoto)

Tannhelse i idretten – et glemt område?

Det er en gjensidig sammenheng mellom toppidrett og tannhelse; trening på høyt nivå øker risikoen for tannsykdommer, og dårlig munn- og tannhelse kan påvirke prestasjonsevnen i negativ retning.
Lite matlyst, tidsklemma og trøtthet påstås å være årsaken til at stadig færre spiser frokost. (Illustrasjonsfoto: Herbalife)

Nordmenn spiser stadig sjeldnere frokost

7 av 10 nordmenn mener at frokost er sunt, og halvparten mener til og med at det er dagens viktigste måltid. Likevel har antallet som dropper frokost nesten doblet seg i løpet av de seks siste årene. Lite matlyst, tidsklemma og trøtthet påstås å være årsaken.
Det dukker jevnlig opp nye treningstrender. Noe av det hotteste akkurat nå er "75 Hard". Et program som i hvert fall sørger for at du er hydrert. (Illustrasjon: Tom-Arild Hansen)

Treningstrenden "75 Hard" - Du får i hvert fall nok vann

Det er ingenting galt i å lete etter litt lett underholdning eller et pusterom i hverdagen gjennom kanaler som Instagram, Youtube og Tiktok. Tvert imot, det kan være en velsignelse å kunne koble av og le litt i en ellers hektisk hverdag. Men når det kommer til trening og helse, så kan landskapet i disse mediene være et aldri så lite minefelt.
Det er noen ting kvinner må ta mer hensyn til enn menn både når det gjelder trening og kosthold. (Foto: Marianne Røhme)

Kosthold for kvinnelige idrettsutøvere

Er det noen spesielle hensyn kvinnelige idrettsutøvere og mosjonister bør ta i kostholdet for å sikre et optimalt treningsutbytte, god restitusjon og for å holde seg friske?
«Manflu»: Det er lett å synes synd på seg sjøl når sykdom rammer, så hvorfor ikke forsøke å forebygge? (Foto: iStockphoto)

Rustet mot sykdom

Sesonginfluensa, omgangssyke, korona og forkjølelse. Bakterier og virus står i kø for å skape trøbbel for oss. Selv om konkurransesesongen er over for de fleste løpere, ønsker ingen et sykdomsavbrekk i treningen. Hva kan vi gjøre for å holde oss sykdomsfrie gjennom vinteren?
Løpetrening under graviditet og etter fødsel. Hva og hvordan? (Foto: SHansche via canva.com)

Løpetrening under graviditet og etter fødsel

Mange kvinner er engstelige for å trene løping mens de er gravide, men er det egentlig noen grunn til engstelse? Er det OK å trene løping når man er gravid? Og ikke minst, når kan man snøre på seg skoene igjen etter fødsel? Kondis har snakket med en spesialfysioterapeut på kvinnehelse, og fått svar på mange aktuelle spørsmål rundt temaet.