Etter at det ble for vanskelig å arrangere Østlendingeløpet under årets Elverumsdager i august, er det etter mye om og men klart at det blir løp også i år. I forbindelse med åpningen av det nye utendørsanlegget ved Terningen Arena lørdag 3. oktober, arrangerer lokalavisa Østlendingen i samarbeid med FIK Orion en 5 km i en ny løpervennlig terrengløype på Terningmoen. I tillegg arrangres det et barneløp på 1 km for alle under 12 år.

Starten for 5 km går kl 13:00, en time etter at ordfører Erik Hanstad offisielt åpner fridrettsbanen og de øvrige uteaanleggene ved byens stolthet. Både Forsvaret og Høyskolen i Hedmark vil også bidra under åpningen. 

Bildet: Elverums ordfører Erik Hanstad (1067) fullførte Folkefemmer'n under fjorårets løp og stiller nok også i den nye utgaven av Østlendingenløpet.

Årets utgave av Østlendingenløpet har start og mål inne på den røde tartanen men vil ellers gå på meget løpervennlige stier på begge sider av den idylliske Ternigåa. Fokuset på åpningsdagen er folkehelsebyen verdig der løpet blir et lavterskeltilbud med lav startkonringent hvor alle har like stor sjanse til å bli belønnet med premie for innsatsen.

Årets Østlendingenløp blir en test på den nye løypetraséen som er tenkt benyttet i fremtidige utgaver av løpet med både 5 km og 10 km (2 runder). 

FIK Orions nettsider
Østendingenløpets side på Facebook
Østlendingeløpet på terminlista
Samleside for Østlendingenløpet

Løypekart:
Løypekart nytt Østlendingenløp_640x343.jpg

Innbydelse:
Lopsinnbydelse_640x470.jpg