LOGO_A-UKA_KOMPLETT_BLA.pngSMØLA: Atlanterhavsuka på Smøla har i løpet av de to siste årene befestet sin posisjon som et av Nordmøres vakreste og mest ekstreme idrettsarrangement. Swimrun, triatlon og padling arrangert helt ute i havgapet, med Smøla og storhavet som kulisser, har lokket deltakere fra hele landet til øykommunen. 
 
Nå er tidspunkt for neste års arrangement klart, og det er dermed bare å begynne planlegginga. 
-  Merk av datoene 6.-8. august 2020 i kalenderen allerede nå, sier gjengen som planlegger sommerens råeste arrangement.  

- For til sommeren tar Atlanterhavsuka arrangementet et hakk videre. I 2020 skal Atlanterhavsuka komprimeres, og det blir dermed swimrun på torsdag, padlemaraton på fredag og triatlon på lørdag. På denne måten blir Atlanterhavsuka enda mer ekstrem for utøvere som deltar i alle øvelser, og kampen om tittelen Atlanterhavskonge og Atlanterhavsdronning blir en real styrkeprøve, sier styreleder Anders Hermstad. 

- Vi velger å gjøre det på denne måten, både på bakgrunn av ønsker og tilbakemeldinger fra tidligere deltakere, og med tanke på at enda flere lettere kan prioritere å ta en langhelg på Smøla med et slikt opplegg. Dette tror vi blir bra! 

Swimrun.jpg
Deltagere på swimrun i 2018 på vei opp fra vannet, en av mange ganger. (Foto: Kjell Jøran Hansen)

Lavterskel og bredde
 Gjengen som står bak arrangementet, ønsker også å gjøre Atlanterhavsuka enda mer tilgjengelig for alle. I 2020 åpnes det for at lag kan melde seg på både enkeltøvelser og hele Atlanterhavsuka.  
- Vi har tidligere hatt en egen klasse for bedriftslag. Nå utvider vi lagdelen av Atlanterhavsuka, og håper så klart på å få med flere deltakere på denne måten. Her kan vennegjenger gå sammen og melde seg på. 
- For oss er det er viktig at Atlanterhavsuka, i tillegg til å bli enda råere, også beholder profilen som et breddearrangement. Her skal man kunne stille opp selv om man ikke er topptrent idrettsutøver. Atlanterhavsuka er for alle, understreker Anders Hermstad. 

Kommet for å bli
 Atlanterhavsuka har i år samlet troppene og planlegger nå i treårsperspektiv. Minst.
- Vi har et handlingskraftig styre, og en fantastisk flokk med dyktige frivillige med oss. I tillegg har Smøla kommune signalisert at Atlanterhavsuka er i tråd med kommunens målrettede satsing på naturbasert reiseliv. Vi håper og tror at også lokalt og regionalt næringsliv har lyst til å være med oss videre i satsinga på arrangementet.
- Med alt dette på plass, tenker vi helt klart at Atlanterhavsuka er et kommet for å bli, sier styrelederen.

Påmelding åpner 10. januar
Arrangøren har allerede spikret datoer for de neste tre årene. Fra 2020 skal Atlanterhavsuka alltid finne sted første uka i august. Påmeldingen til Atlanterhavsuka 2020 åpner 10. januar, så her det bare å sette i gang treningen fram mot sommerens vakre ekstremeventyr på Smøla.   

Atlanterhavsukas hjemmeside med info og påmelding

Padlemaraton 2.jpg
Fra padlemaraton 2018. (Foto: Kjell Jøran Hansen)