Lørdag 14, september får lokale løpere i innlandet et luksusproblem: Hvilket av de fire terreng- og motbakkeløpene velger du? NÅ MED FORELØPIGE STARTLISTER FOR LUNDEHØGDA OPP OG SJUSJØLØPET!

Bildet: Lise Busterud Nordal på toppen av Trysilfjellet under testutgaven av Trysil 1132 motbakkeløp i juni i år. Hvor løper du på lørdag? (Foto: Heidi Myrvold Burås)

Birkebeinerløpet ble som kjent flyttet fra lørdagen midt i september til juni i år. Dermed ble det en helg "ledig" på terminlista i høst, tenkte fire relativt ferske løpsarrangører. Både Gåsbuløpet og Lundehøgda opp ble arrangert for første gang  fjor, og valgte å bytte tidspunkt for å unngå kollisjoner med andre arrangement.

Gåsbuløpet som familien Ellingsbø i år arrangerer i samarbeid med SOS barnebyer, ble lagt en uke senere enn i fjor nettopp av hensyn til andre lokale løp (Grensetrimmen i Trysil og Blåenga opp i Våler.) Lundehøgda opp i Moelv ble flyttet fra juni i fjor da løpet ble arrangert sammen med Moelvdagene-Byfesten midtsommers.

I tillegg introduseres det på lørdag to helt nye løp på skisdestinasjonene Sjusjøen og Trysil, som begge vil skape mer aktivitet utenfor vintersesongen. Trysil satser stort på 1132 motbakkeløpet på samme måte som Trysilrittet på sykkel i juli. Det arrangeres også hytteiersamling med tilbud til hele familien i skibygda kommende week-end.

Sjusjøløpet er et prøveløp i en forenklet utgave dette første år, og er lagt i to flotte traséer i birkebeinerland. Mens 10 km-løypa går på den lettløpte, nyanlagt grusstien rundt Sjusjøvatnet, byr den drøye halvmaratonløypa på flott utsikt fra fire topper på østsiden av Sjusjøvatnet. Sjusjøløpet er også en del av den første av to gratis treningssamlinger i høst i regi av Destinasjon Sjusjøen hvor Hilde Gjermundshaug Pedersen, Petter og Åge Skinstad er instruktører. 

Vanskeligheter med å velge bare ett av de fire flotte terrengløpene? Eller kanskje ikke? Motbakkeløp eller ikke, det er trolig lokal tilgjengelighet som er viktigst. Kondis oppfordrer uansett å støtte opp alle de flotte tilbudene lokalt, og er ekstra spent på hvor mange hedmarkinger (og tilreisende) som benytter muligheten til å ta en lokal formtest uka før Oslo Maraton. God løpshelg!

Tidligere publiserte omtaler på kondis.no med aktuelle linker:

SOS barnebyløpet på Gåsbu

Tester ut Sjusjøløpet - DELTAKERLISTE (92 forhåndspåmeldte)

Lundehøgda opp for 2. gang - DELTAKERLISTE (58 forhåndspåmeldte)

Østlandets tøffeste? (50 forhåndspåmeldte)

Terminliste_14093013.png