Sandnes Halvmaraton eller "Den Store Løpefesten i Sandnes" ble arrangert for 6. gang lørdag 14. september. Arrangør er Ryger Sports AS som også arrangerer 7nutsløpet, Stokkaløpet og Hafrsfjordløpet. Etter at Sandnesløpet (Sandnes IL) startet opp i 2017 med de samme distansene har deltagelsen gått en god del ned i Sandnes Halvmaraton, men likevel var det 256 løpere samlet på halvmaraton, 10 km og 5 km. I fjor var det 365 deltagere + 32 i barneløpet.

På den lengste distansen, halvmaraton, ble det seire til Mari Nustad Mauland fra Spirit Stavanger FIK og Anstein Skjørestad fra Undheim IL. Mens Mari var totalt overlegen i sin klasse med tiden 1:26:33 var det betydelig jevnere i halvmaraton der tre mann kjempet om seieren. Seieren gikk altså til Anstein foran Pavel Laputjov fra Bryne Triatlonklubb og en annen Undheimløper, Carlo Brekken. Det skilte til slutt 25 sekunder fra Anstein på 1:18:11 til Carlo på tredje plass.

Mari har skrevet om løpet på bloggen ULTRAMARI: Halvveis storm på Sandnes Halvmaraton

Mari Nustad Mauland - som vi ofte ser på betydelig lengre distanser -  hadde ingen problemer med å vinne halvmaraton. Elin Meling som ble nummer to kan du se med startnummer 133 på toppbildet. (Foto: Diego EscobedoHeart)

Anstein Skjørestad vant herrenes halvmaraton. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

Pavel Laputjov ble nummer to. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

Den som gikk hardest ut var Martin Schei fra Stord. Han kom på 5. plass. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

5. Martin SCHEI M18-19 Stord il 1:23:34 1:23:32

På 10 km var det også en overlegen vinner i kvinneklassen ved Ingrid Glette-Iversen fra Kverneland BIL på 44:57. Herreklassen ble vunnet av Simon Bø-Sande fra Sandnes IL på 35:37 foran Einar Sande på 36:02.

Ingrid Glette-Iversen var raskest av kvinnene på 10 km. (Foto: Diego EscobedoHeart)

Nina_Espedal_390_10k (1280x854).jpgNina og Egil Espedal har det hyggelig på sin 10 km. Nina ble nummer to i kvinneklassen. (Foto: Diego EscobedoHeart)

Simon Bø-Sande med nr 358 vant herrenes 10 km. 368 er Christian Nøttveit som kom på 4. plass. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

Einar Sande, som tok teten tidlig i løpet, kom på 2. plass på 10 km. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

5. Sigurd AUSTRÅTT 400 M23-34 Rosenberg Worleyparsons 41:19 41:17

5-kilometeren er også ungdommenes arena, og i herre-/gutteklassen ble det seier til Magne Skårland (G14-15) som vant på tiden 21:34. I kvinne-/jenteklassen kom Oda Rosland Gjerstad (J12-13) fra Skjalg IL på en fin 2. plass bare 53 sekunder etter vinneren Ashley Russel fra GTI FIK

Begge vinnerne på 5 km; Ashley Russel og Magne Skårland. (Foto: Diego EscobedoHeart)

Oda Rosland Gjerstad vant J12-13 og var nest raskeste kvinne totalt. (Foto: Diego EscobedoHeart)

Unge og litt eldre deltagere konkurrerer sammen på 5 km. (Foto: Diego EscobedoHeart)​

Hanna viser løpsglede med et sprekt hopp. (Foto: Diego EscobedoHeart)