OPPDATERT 25. APRIL:

Årets løp er avlyst, men du kan likevel løpe 8x10 km ultraintervall
PERIODE: LØRDAG 25.APRIL -  FREDAG 31.MAI

På grunn av Korona-situasjonen måtte jo Røyse Ultra - akkurat som andre arrangører - avlyse vårens løp som skulle vært arrangert på Ringerike 25.-26. april. Men, det blir arrangert et virtuelt ultraintervalløp på 8x10 km i valgfri løype, på samme dato og deretter i enda en måned.

De som var påmeldt årets ultraintervall har fått tilbud om å flytte påmeldingen til neste år, eller få startkontingent tilbake. Dette virtuelle løpet er gratis, og hvem som helst kan delta - hvor som helst i Norge. ​

- Vi ønsker at flest mulig av de som har lyst til det, skal få anledning til å prøve seg på dette ultraløpkonseptet, derfor er arrangementsperioden utvidet til å gjelde fra 25. april til 31. mai, sier arrangøren.

Dette virtuelle løpsarrangementet vil foregå uten rangering, og anses derfor mer som en personlig utfordring for den enkelte, enn som en konkurranse deltakerne imellom. Virtuelt Røyse Ultra er dermed ikke avhengig av å bli gjennomført til samme dato av alle deltakerne. For at din deltakelse skal være tellende for utmerkelsen «Ultraløpsfatet», gjelder følgende regler:

Første etappe kan starte til det tidspunktet du selv ønsker, men alle 8 x 10 km må gjennomføres innenfor et døgn. Noe av utfordringen ved dette konseptet, er at man starter på en ny 10 km etter at kroppen har gått over i restitusjon. Opprinnelig er det ny start hver tredje time, men under dette arrangementet tillater arrangøren valgfri etappestart med 2, 3 eller 4 timers mellomrom.

Husk bare å beregne starttidspunkt og gjennomføring slik at alle åtte etappene lar seg gjennomføre innen et døgn!

Røyse Ultra bygger på et spennende, morsomt og annerledes ultraløpkonsept. Dette konseptet byr på utfordringer som fysisk og mentalt er krevende på andre måter enn sammenhengende timesløp eller distanseløp.

Konseptet ultraintervall

I stedet for å løpe en viss distanse eller et visst antall timer sammenhengende, må man for å få godkjent Røyse Ultra løpe 8 x 10 km med ny start hver tredje time. Hvor lange pauser man får mellom hver 10 km kommer dermed an på hvor lang tid man bruker på den enkelte etappe. Under normale konkurranseomstendigheter er det ikke nødvendigvis den som løper raskest de første etappene som får den beste totaltida. Her er det de løperne som har størst bevissthet rundt disposisjon og andre faktorer, som holder ut alle åtte etappene.

Viktige fokusord for å kunne fullføre Røyse Ultra er tålmodighet, dedikasjon, fornuftig disponering, utholdenhet og mental styrke.

Virtuelt_Røyse_ultra.jpgLøpsperioden er utvidet til 31. mai etter at logoen overfor ble laget.

UTFORDRE DEG SELV VED Å LØPE VIRTUELT RØYSE ULTRA!
Arrangementet på facebook
Arrangørens fb-side

Her er det din egen innsats som koster. Deltakelse ellers er gratis.

Ettersom alle løper i forskjellige traseer, vil ikke resultatene deltakerne mellom være sammenlignbare. Arrangementet gjennomføres derfor uten rangering.

Resultater for deltakerne vil likevel bli presentert i Kondis, under forutsetning av at løpte etapper dokumenteres ved hjelp av en app eller GPS-klokke. Ta f.eks.bilde av klokka etter hver fullførte etappe. Bildene må vise starttidspunkt samt sluttdistanse målt til 10 km. Etter at du har fullført din deltakelse, sendes dokumentasjon over de enkeltvise etappene på mail til edlih14@gmail.com.

Det utdeles ingen ordinær deltakerpremie. Premien for fullført Røyse Ultra er mestringsfølelse og økt mental bevissthet rundt egen prestasjonsevne.

For medlemmer av Kondis vil fullførte 8 x 10 km være tellende for utmerkelsen «Ultraløpsfatet».

HUSK Å FØLGE DE GJELDENDE SMITTEVERNSREGLENE FRA FHI

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957