Göteborgsvarvet skulle gått den 16. mai, men ble som så mange andre løp avlyst. Det ble i stedet arrangert et virtuelt løp som fikk med seg litt mindre enn en tiendepart av det vanlige antallet deltakere. Drøye 4600 var påmeldt, mens 3340 er registrert med tider fra det virtuelle halvmaratonløpet. 883 av disse er kvinner.

Suldan Hassan som figurerte som frontfigur for løpet og fikk løpet sitt direktesendt på nettet, hadde den beste tida med 1.10.30. For Hassan som har 13.31 på 5000 m og 30.11 på 10 km, var nok dette mest for en progressiv langtur å regne, sjøl om løypa han sprang i hadde en samla stigning på 255 høydemeter ifølge Strava

Slik sett var traseen Jørgen Korum løp i noe lettere. OSI-løperen gjorde unna de 21,1 kilometerne i den flate Perseløps-traseen ved Jessheim på 1.10.46. Korum løp meget jevnt med følgende tider på de fire 5 kilometerne: 16.33 - 16.53 - 16.58 - 16.59 pluss en siste 1,1 km i 3.11-fart.

Vinner av kvinneklassen var Moa Enmark med 1.19.24, tett fulgt av Johanna Widarsson Norbeck med 1.19.58. Raskeste kvinne som hadde oppgitt Norge som nasjon, var Karin Rydstedt, som løp på 1.44.36. Rydstedt er imidlertid bosatt i Stockholm, så det spørs hvor norsk hun er. Janicke Bråthe, som helt klart er norsk, og som har vært med i Kondis' redaksjonskomité, løp på 1.48.53 og ble nummer 113. Hun tok det som en sosial treningstur og løp fra Ski til Moss med en gjeng andre glade løpere.

I og med at 13 løpere registrerte to løp hver, ble det totalt løpt 70 748 km i den virtuelle konkurransen. Det tilsvarer over 1,8 runder rundt jorda. Eldste deltaker var 85 år, mens gjennomsnittsalderen lå på 42 år. Snittida var 2.00.13 mens snittida for kvinner var 2.13.32 og for menn 1.54.40. Halvparten av deltakerne løp med Garmin-klokke. Norge hadde med nest flest deltakere - etter Sverige og foran Tyskland.

Den virtuelle utgaven av Göteborgsvarvet regnes som seedingsgrunnlag til neste års løp som allerede har 19 500 påmeldte. I anledning Göteborg bys 400-årsjubileum vil det også til neste år arrangeres maratonløp. Det skal gå 21. september 2021 og har per nå 6000 påmeldte.

247 Jennie Ohlson Kungälv , Västra Götaland , Norway 01:57:29

Jørgen Korum var raskeste nordmann i det ordinære Göteborgsvarvet i fjor. Da løp han på 1.12.06 og ble nummer 42. I år løp han på 1.10.30 i ei noe flatere løype, men med færre tilskuere, og ble nummer to. (Foto: Marthe Brokke Skjelde)

Goteborgsvarvet_virtuelt.jpgJanicke Bråthe løp sitt "Göteborgsvarv" fra Ski til Moss 17. mai sammen med fire andre sprekinger. Og jammen var det pynt og feststemningen også i denne traseen. (Foto: Janicke Bråthe)

Over 38 000 løpere fullførte den 40. utgaven av Göteborgsvarvet. (Foto: Bjørn Johannessen)
Til neste år er det forhåpentligvis ca. slik vi får sett Göteborgsvarvet igjen. Bildet er fra i fjor da 38 215 løp halvmaraton. I år løp knapt en tiendepart løpet virtuelt. (Foto: Bjørn Johannessen)