Se mange flere bilder i bildekarusellen ovenfor

På den siste dagen av Kondislandskampen hadde vi planlagt å ha et eget arrangement for en av våre faste deltakere, Maria Johanne Jerstad Lien, som hadde en drøm om å løpe en hel maraton. Både hun og mannen har vært store bidragsytere i Kondistreninga Trondheim, etter at de ble med på våren. De har løpt enorm mange kilometer i Kondiskampen tidligere, er veldig humørfylte og glade og fremsnakker Kondistreninga i andre sosiale grupperinger, som nok har ført til at mange flere har kommet på Kondistreningene. 

Siden Maria hadde et kallenavn fra ungdomsårene, «Makrella», så valgte vi å kalle det Makrellaton.

Maria hadde selv funnet løypa for dette arrangementet, som var en 1 km-runde i Torvsletta borettslag på Kattem, hvor base og passering ble Torvsletta barnehage.

På forhånd hadde Maria og hennes mann Asgeir fått samlet inn energidrikke og frukt fra lokale dagligvarebutikker, så deltakerne kunne forsyne seg av underveis. Og de hadde også fått masse premier for uttrekning etter løpet.

Makrellaton i Kondistreninga Trondheim
Makrella: Maria Johanne Jerstad Lien, Makrella, sammen med sin mann Asgeir. (Foto: Tor Arne Karlsen)

 

Da startskuddet gikk kl.10.00 var det allerede 15-16 løpere som bega seg ut på den 1 km lange runden. Selv hadde jeg tatt på meg oppdraget som fartsholder på halvmaraton på 2 timer, og hadde fått låne fartsholderflagg fra Trondheim Maraton.

Det var mange som hadde planer om å debutere på en distanse, både halvmaraton og helmaraton. Mens andre ikke hadde noe annet mål enn å få løpt en god del runder og dermed sanke kilometer til Kondislandskampen.

Det ble også opprettet et Strava-segment for runden, så det ble også en voldsom sekundstrid på herresiden, om å oppnå dagens bestetid. Dette ga spenning på flere forskjellige nivå!

Det var mange som virkelig pushet grenser, og tynte ut alt de hadde på denne siste dagen av Kondislandskampen. Det var hele fire løpere som fullførte helmaraton! 

Makrellaton i Kondistreninga Trondheim
Hjelper: Maria som skulle gjøre dette for første gang, fikk god hjelp av Hallvard Harang underveis. Han er en garvet ultraløper fra Hell Ultraløperklubb, og sørget for å holde en jevn og god fart, mens praten gikk livlig. De løp sammen fra start til mål og kunne begge være fornøyd med en god maratontid på rett over 4 timer. (Foto: Sindre Karlsen)

Maria var aldri i tvil om at hun skulle klare å fullføre, men må innrømme at det ble tøft på slutten. Da måtte hun jobbe med både hode og kropp, og lettelsen og gleden var stor da hun kunne legge seg ned på den provisoriske røde løperen, som var hentet frem for anledningen.

Makrellaton i Kondistreninga Trondheim
I mål: Maria på den røde løperen etter fullført maraton, får fortjent overrekt blomster og medalje av Gunn Oline Karlsaune, mens venner og familie kommer til for å gratulerere. (Foto: Sindre Karlsen)

Harald Alstad, som er en av trenerne i Kondistreninga Trondheim, løp også sin første maraton, og løp samtlige 42,2 km med et smil om munnen. Etter løpet uttalte han at han var stolt og glad over å gjennomføre maraton, men at det ble tungt på slutten. Det var derfor godt å ha Kondistreninga i ryggen, og komme inn til runding ofte. Da kunne han få næring og ikke minst (og kanskje viktigere) heiarop og support for hver kilometer. 

Noe som var veldig rørende og en utrolig hyggelig gest var da vi alle så at Harald hadde veldig tunge bein på slutten, så bestemte Ingrid Fjellstad og Jorid Sunnset seg for å ta på seg løpeskoene igjen, selv om de var ferdigløpt, og bli med Harald på hans siste runder. De løp ved siden av han, og oppmuntret han til å komme i mål, selv om beina var slitne. Dette er et meget godt bilde på det samholdet vi har i løpegruppa vår, hvor vi har plass til alle, uansett nivå - og alle støtter alle.

Makrellaton i Kondistreninga Trondheim
Støttespillere: Terje Halvard Juul (t.v) heier idet Harald Alstad fullfører maraton. Bak ham f.v. er Ingrid Fjellstad, Jorid Sunnset og Šárka Váchová, som løp de siste rundene sammen med Harald. (Foto: Sindre Karlsen)

Men det var ikke bare de som løp maraton som imponerte. Tidligere nevnte Asgeir fullførte halvmaraton på under 2 timer, noe som egentlig var målet hans for Trondheim Maraton til neste år. Etter en knallsterk siste kilometer, så klokket han inn halvmaraton på 1.58.24, noe som må sies å være godt under 2 timer. Det blir spennende å se hva det neste målet for denne karen blir, som til stadighet flytter sine personlige grenser, etter sin livsstilsendring i 2016. 

LES OGSÅ: Både Asgeir og Maria opplevde store endringer i livet da de begynte å løpe

Makrellaton i Kondistreninga Trondheim
En del av gruppa: Det var til sammen 36 løpere innom Makrellaton, og bidro med runder og kilometer i Kondislandskampen. Det var en fantastisk stemning i målområdet, hvor det samlet seg familie og venner av de som løp, samt nysgjerrige naboer som lurte på hva som foregikk. (Foto: Tor Arne Karlsen)

Og med 13-14 grader, overskyet og oppholdsvær (til tross for meget dystre værmeldinger) så ble det perfekt løpevær, som også var med på å lage en perfekt ramme, rundt et perfekt arrangement med et perfekt resultat i Kondislandskampen; knusende seier til Kondistreninga Trondheim over Kondistreninga Oslo og resten av landet.

Dette har vært tre intense uker, men det har knyttet sterke bånd mellom deltakerne i Kondistreninga Trondheim. Vi stiller opp for hverandre, møtes for løping og skravling og alle føler virkelig at de har blitt del av et hyggelig og sunt fellesskap. De grønne trøyene våre forsterker samholdet, og gjør at vi føles oss som en stor vennegjeng. Det at vi klarer å pushe egne grenser, ved å la oss motivere av at andre løper, ha lyst til å bidra med kilometer til laget og høste mange fine og hyggelige tilbakemeldinger etterpå gjør at vi gleder oss til neste løpetur. 

Etter tre uker med kilometersanking, hvor vi i Kondistreninga Trondheim hadde utfordret Kondistreninga til Oslo (som etter hvert fikk med seg resten av landet), så ledet vi stort. Før vi gikk inn i siste uka, så ledet vi nesten med 2000 km, og vi begynte å fantasere om kanskje klare å vinne med 3000 km. Selv om forspranget var stort helt fra første dag av konkurransen, så var motivasjonen, iveren og innsatsviljen for å løpe mye og langt enda større! 

I løpet av de to første ukene arrangerte vi Bartyard (vår egen lokale vri på backyard), en felles løpetur rundt Theisendammen på Byåsen den første uka, rundt Lianvatnet den andre uka, og også en løpetur langs den cirka 16 km lange Pilgrimsleden fra Smistad ved Granåsen, til Olavskilden og Nidarosdomen i Trondheim sentrum.

Oppslutningen har vært enorm på alle våre aktiviteter, og det har vært ekstra gøy å møte andre når vi alle har ikledd oss våre grønne løpetræyer, som vi selv har designet med en karakteristisk trønderbart på ryggen. 

Flere har også kommentert at de har sett andre deltakere løpe med disse lett gjenkjennelige løpetrøyene, og dermed fått motivasjon til å ta en ekstra løpetur selv, for å «trimme barten».

Vi er mange i Kondistreninga Trondheim, men vi har alltid plass til flere! Så om du bor eller oppholder deg i trondheimsområdet, er du hjertelig velkommen på våre treninger, hver tirsdag kl.20.00. Du kan følge oss på Facebook

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957