Lørdag var det totalt 174 løpere som deltok på 5 km, og 104 på 10 km (Olympiamila) i det flotte løpsværet på Lillehammer.

Anne Ekern hadde ingen problemer med å vinne et noe tynt besatt 5 km-felt. Den offisielle tiden til arrangøren er 20.52.

Fra Ski deltok Kristin Lie i heiagjengen og mamma Lie på 5 km uten tid.

En som var svært godt fornøyd med dagen på Lillehammer var DnBs Frode Monsen fra Solbråtan. Etter å ha slitt de siste to ukene, fikk han endelig fullklaff og løp ned under sin pers på 5 km (Han har ellers 17.26 fra Stovnerløpets noe korte 5 km) med tiden 17.30. Offisell tid ble først satt til fullstendig feile 18.10, men takket være godt detektivarbeid fra kondis.no og Frode fant arrangøren ut at alle tidene var 40 sekunder feil.

Både Tor Erik Nyquist fra BUL og Helene Melbø fra Gausdal FIK later til å ha holdt formen godt ved like siden seirene i Fjellmaraton (halv) for to uker siden. Tor Erik Nyquist var nesten minuttet foran nr. 2 Per Briskelund mens Helene Melbø var 2.24 foran neste dame og kun slått av 11 menn.

Det var ikke kilometermarkering på 5 km, noe kondis.no anbefaler alle arrangører å ha der det er tidtaking og resultatlister

For øvrig fungerte arrangementet perfekt, og spesielt premieringen er det intet å utsette på. Flotte pokaler til klassevinnerne og pengepremier til de beste på hver distanse; kr. 1.000,- for seier på 10 km og kr. 500,- for seier på 5 km.

Resultater Olympic Day Run- 5 km
Resultater Olympic Day Run- 10 km

Billedreportasje fra Olympic Day Run 2001

Olympic Day Run