Kondis1910-350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og reportasjer fra både inn- og utland.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 10 her!

Rodrigo Beldo er famliefar, kokk på Delicatessen på Aker Brygge og fremadstormende maratonløper. Siden debuten på 3.44.55 i New York for bare to år siden, har han flytta persen helt ned til 2.48.51. I desember-nummeret av Kondis får du vite hvordan han kombinerer jakten på utsøkte måltider og nye bestetider på maraton:

– Jeg spiser ikke alt på menyen – da hadde jeg nok ikke løpt så fort. Jeg kan for eksempel ikke dytte i meg litervis med aioli, men jeg spiser veldig ofte andeconfit-salat. Før nøkkeløkter spiser jeg alltid grøt, forteller 42-åringen som kom til Norge som 10-åring og raskt ble integrert gjennom nettopp idretten. 

Kondis' ernæringsfysiolog, Ane Korsvold, har sett på hvor mye og raskt formen vil falle, hvis vi spiser mye og trener lite i juleferien. Hun presenterer også oppskriften på sin bestemors meget sunne og velsmakende julebrød. "Gerds julebrød" kan du både servere til frokosten første juledag og ta med på tur i marka i romjula.  

Kondis starter i dette nummeret en serie der vi presenterer ulike maratontreningsprogram. Øistein Røisland er førstemann ut, og han forteller om hvordan "Hansons maratonmetode" har brakt han til gode maratontider. Han forklarer hva som kjennetegner dette programmet og gir også konkrete eksempler på hvilke økter det inneholder. Kanskje kan det være noe å teste ut før vårens maratonløp? 

Noen vil imidlertid ikke vente helt til våren før de tar startnummeret på brystet. Kondis nr. 10 har rikelig med stoff også for de som liker langrenn. Eliteløper Astrid Øyre Slind gir gode tips til de som er i tvil om de skal stake på blanke ski eller gå vanlig klassisk med festesmurning i vinterens turrenn. Kenneth Harlem har testa tøy, ski, sko og staver og som vanlig har han funnet noe som fungerer veldig så bra. I dette nummeret får vi også demonstrert hvordan du kan få svært god glid på skiene ved hjelp av stålsikling. Ole Kristian Sauge er ekspert på området og viser hvordan denne enkle, billige og miljøvennlige måten å preparere ski på, gjøres. Med fluorforbud like rundt hjørnet er den ikke noe mindre aktuell. 

Ellers møter vi et par karer som virkelig har hatt hjelp av treninga i vanskelige livssituasjoner. Lars Jostein Silihagen fikk livet snudd på hodet i august i fjor da han fikk konstatert spiserørskreft med spredning. Trening med tilhørende god form har vært til stor nytte under den tøffe kreftbehandlingen. Erlend B. Jenssen var sprøytenarkoman, men trening og inspirasjon fra løpsmiljøet har snudd livet hans helt om på en positiv måte. Nå har han fullført både Trondheim - Oslo på sykkel og lange ultraløp som Ecotrail Oslo og Soria Moria til Verdens Ende. Bli kjent med begge de to tøffe karene i bladet. 

Der vil du også finne enda flere intervju, spennende reportasjer fra inn- og utland og selvsagt de faste spaltene som "21 kjappe", "Under lupen", "Perspektiv" og "Spør ekspertene". Har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til ekspertpanelet på kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan allerede lese desember-nummeret i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 10-2019 i posten løpet av uke 50. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er desember-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1910-2.jpg

Kondis1910-1280.jpg
Rodrigo Belda løper julen inn rett utenfor sin egen restaurant på Aker Brygge. (Foto: Bjørn Johannessen)