Pressemelding fra Midnight Sun Marathon:


I begynnelsen av januar hvert år går Mørketidsløpet i Tromsø av stabelen. Arrangementet er det største vinteridrettsarrangement i Nord-Norge og har til vanlig rundt 2000 deltakere fra hele verden på startstreken. Til alt hell fikk MSM arrangert Mørketidsløpet i starten av 2020 før Covid-19 satte en stopper for større arrangement.

I år har koronapandemien gått hardt utover løps- og idrettsarrangement. Midnight Sun Marathon ble avlyst i juni.  En felles dugnad gjennom sommeren gjorde at man i Norge fikk slått ned smitten og den første bølgen avtok.  Det gjorde at vi i august kunne arrangere Tromsø Mountain Challenge (TMC) med tilpasninger i forhold til FHIs og Friidrettsforbundets krav til smittevern.  TMC ble arrangert i august med rekord deltakelse i enkelte distanser.

Nå er den andre bølgen av korona over oss, og det er nye innstramninger for arrangement.

Vi tar ansvaret vi har ovenfor samfunnet i disse vanskelige tider, men det må også være lov å si at vi savner å kunne arrangere løp igjen uten de begrensningene som vi må leve med i dagens situasjon.

En nylig publisert Japansk studie som er gjort blant 787 nasjonale løp med totalt over 600 000 deltakere viste at det kun var ett smittetilfelle under løpene.  Det viser at det er liten fare for smittespredning under løpsarrangement, noe vi er veldig glade for.

Med utgangspunktet i myndighetens anbefalinger og lovverket har vi mest sannsynligvis mulighet å arrangere et mindre løp med lokal/nasjonal deltakelse på Mørketidsløpet 9. januar 2021. Vi jobber med plan for løpet og følger fortløpende med på utviklingen av pandemien. Vi jobber med en smittevernplan for hele arrangementet som vi håper å få godkjent av kommunen smittevernlege. Vi skal først og fremst sørge for at det er trygt å være med på arrangementet vårt.

Det er egentlig ikke lønnsomt å arrangere under dagens betingelser, men det finnes argumenter som noen gang er viktigere enn lønnsomhet. Og det er først og fremst gleden og begeistringen blant løperne som er med, som motiverer oss. Gløden når de kommer i mål, etter 5, 10, 21 km – og for ikke å snakke om marathon. Vi gjør det for våre deltakere har noe å se frem til og trene mot i disse tider.

Dessuten går det meste av inntektene fra våre løp til lokale lag og foreninger som jobber dugnad under arrangementet.  

Mørketidsløpet 2021 blir litt spesielt siden vi for første gang skal arrangere maratondistansen om vinteren. Løypa starter på yttersiden av Kvaløya og går over Kattfjordeidet ned til Eidkjosen og så videre forbi flyplassen inn til Tromsø sentrum.

Med dagens begrensninger i forhold til reiser og antall deltakere på løp har vi i tillegg et nytt alternativt løp som man kan delta i mørketiden fra 21. november til 21. januar. Vi lanserer et virtuelt Mørketidsløp, som et tilbud alle som har lyst til å enten trene mot Mørketidsløpet i Tromsø eller for å bruke det som alternativ fordi de ikke kan delta på det fysiske løpet.

Vi prøver å gjør det beste ut av situasjonen og gleder oss til litt lysere tider.

PNM2021_Medaljebakgrunn_foto_Zoltan_Tot.jpgMørketidsløpet vil i år også ha en virtuell utgave, som i tid strekker seg fra 21. november til 21. januar. (Foto: Zoltan Tot)

Morketidslopet_StorgataStart17.jpgFor første gang skal det også bli mulighet til å løpe helmaraton i Mørketidsløpet - forutsatt at Midnight Sun Marathon får lov til å arrangere av helsemyndighetene. (Foto: Zoltan Tot)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957