Det har vært et dilemma om man skal velge mest mulig vinter eller best mulig løpsfiorhold ved fastsettelse av dato for Jessheim Vintermaraton. Løpet har tradisjonelt gått tredje søndag i november - og de første årene var det som oftest vinterlige forhold. De siste årene har det vært mer sommerlig, senest i fjor da det riktignok var kaldt og litt ishinne på asfalten enkelte steder.

Tidligst på 33 år med Vintermaraton
Valget falt på å flytte løpet to uker fram for å øke muligheten for tørre og gode løpsforhold. Skulle man vært sikret vinterforhold måtte jo løpet nesten vært flyttet til etter nyttår. Det er også tydelig at gode løpsforhold gir større deltagelse. Dermed blir dette den tidligeste arrangementsdatoen i løpets 33-årige historie.

Deltagerrekort hvert år...
De siste årene har deltagelsen økt jevnt og trutt - og fjorårets deltagerrekord er på 440 startende og 424 fullførende på mataton og halvmaraton samlet. Forrige rekord var fra 2014 med 405 startende.

Kondis.no fra 2015-løpet: Louise Skak og Henrik Fleisje vant Jessheim Vintermaraton
Kondis.no fra 2014-løpet: Marit Karlsen og Paul Raistrick vant Jessheim Vintermaraton
Kondis.no fra 2013-løpet: Venås og Strupstad vant maraton-NM

Rask løype
Selv om løypa ikke er paddeflat er det en rask løype i sentrumsnære områpder, der det på tørt føre oppnås veldig gode tider. Det er mye byggevirksomhet i Jessheim - som vokser raskt, så dersom det blir blir en eller flere små omlegginger blir løypa kontrollmålt på nytt.

Start, runding og mål er på flotte Jessheim friidrettsstadion. Finn fram / veibeskrivelse

Info på løpets hjemmeside

PÅMELDING åpnet 29. august

Påmeldte 20 påmeldte pr 7. september

Følg også med på løpets facebookside